Σύσκεψη των 88 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Σύσκεψη των 88 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου

Σύσκεψη των 88 υποψηφίων συμβούλων στις Δημοτικές Εκλογές 8/10 πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου (ΛΑ.ΣΥ.) την Πέμπτη 7/9 στο Παλαιό Δημαρχείο, παρουσία της υποψήφιας Δημάρχου Χαλανδρίου, Λούλας Καρατζά και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων Αττικής, Χρήστου Κασίμη και Γιάννη Κουλούρη. 

Τη σύσκεψη, αν και τη βάρυναν οι πρόσφατες καταστροφές και οι ανθρώπινες απώλειες στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες (με τη ΛΑ.ΣΥ. να έχει ήδη κινητοποιηθεί για την παροχή άμεσης βοήθειας στους πλημμυροπαθείς), χαρακτήρισε μεγάλη αγωνιστική διάθεση, αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση ότι κι αυτή η μάχη θα κερδηθεί προς όφελος των πολλών, κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Το άνοιγμα της συγκέντρωσης έκανε ο Μανώλης Παπαγεωργίου, γραμματέας της ΚΟΒ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ του ΚΚΕ αλλά και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, καλωσορίζοντας τόσο τους παριστάμενους, όσο και την υποψήφια Δήμαρχο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Η υποψήφια δήμαρχος, Λούλα Καρατζά, ανέλυσε σημεία της διακήρυξης και όρισε τις κατευθυντήριες γραμμές δράσης μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.

Τα πρωταρχικά ερωτήματα που τίθενται – όπως τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος-  μπροστά σε αυτήν τη μάχη είναι

  •  Τι θα αντιπαρατάξει ο λαός απέναντι στο ενιαίο αντιλαϊκό μπλοκ που συγκροτούν κυβέρνηση και κόμματα του συστήματος, όπως και οι δημοτικές τους παρατάξεις, που τα προγράμματα τους είναι πανομοιότυπα;
  •  Πώς θα δυναμώσει η αντιπαράθεση με την επικίνδυνη, αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια στο ΔΣ από τη Δημοτική αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;
  • Ποιος μπορεί να εκφράσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τους αγώνες, τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίες του λαού; 

Η απάντηση είναι απλή: Αυτός που θα συγκρουστεί με την πολιτική που τα δίνει όλα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και αφήνει το λαό απροστάτευτο και αθωράκιστο είναι μόνο η ισχυροποίηση της ΛΑ.ΣΥ. του ψηφοδελτίου που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Η υποψήφια Δήμαρχος έκανε επίσης τον απολογισμό των πεπραγμένων της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Μέσα σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα η Λούλα Καρατζά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.ΣΥ. έχει όλα τα φόντα να κερδίσει αυτήν την εκλογική μάχη στο Χαλάνδρι!

  •  Γιατί έχει ένα ψηφοδέλτιο που με έντονο το στοιχείο της νεολαίας και των γυναικών, αλλά και τιμητική παρουσία της παλιάς φρουράς των αγωνιστών από την Εθνική Αντίσταση και τη Νεολαία Λαμπράκη.
  • Γιατί αποτελείται από αγωνιστές συνδικαλιστές και μέλη οργανώσεων με έντονη παρουσία και δράση στη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης, αλλά και σε όλους τους αγώνες.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Χρήστος Κασίμης, είπε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η απάντηση σε αυτούς που υπονομεύουν τη ζωή των εργαζομένων και για το Δήμο Χαλανδρίου και την Περιφέρεια Αττικής.

Το λόγο πήρε κι ο Γιάννης Κουλούρης, υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μαζί με τη μάχη των εκλογών να δώσουμε παράλληλα τη μάχη ενάντια στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια».

Τον τρόπο οργάνωσης του προεκλογικού αγώνα μέχρι 8/10 περιέγραψε στην τοποθέτηση του ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.ΣΥ., Ανδρέας Οικονόμου.

Το κεντρικό σύνθημα είναι η φράση του Μενέλαου Λουντέμη:

Είμαστε εδώ για να δείξουμε στο μέλλον να περάσει.

Η υποψήφια Δήμαρχος, Λούλα Καρατζά, κάλεσε τους Χαλανδραίους και τις Χαλανδραίες να «κάνουν σκασιαρχείο από τις κάλπες του συμβιβασμού. Το σύνθημα μας είναι: ρίξτε τα κόκκινα γαρύφαλλα στην κάλπη και στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χαλανδρίου και Περ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet