Χάρης Ζαρωτιάδης: Όταν οι δημότες… υποκαθιστούν τον ίδιο το Δήμο
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Χάρης Ζαρωτιάδης: Όταν οι δημότες… υποκαθιστούν τον ίδιο το Δήμο

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι δημότες είναι εκείνοι που πολλές φορές αναγκάζονται να… υποκαταστήσουν την ίδια την διοίκηση της πόλης, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους και την σωματική τους ακεραιότητα.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση συνδημότη μας, ο οποίος εδώ και χρόνια προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως, αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν. Συγκεκριμένα, το πεζοδρόμιο στη συμβολή των οδών Ναούσης και Δηλιγιάννη στην Πεύκη, μπροστά από την είσοδο του χώρου στάθμευσής του, έχει υποστεί καθίζηση εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να υποστεί ζημιές, καθώς έπεσε στην τρύπα που άνοιξε στο σημείο.

Ο ίδιος έχει κάνει αρκετές φορές αίτημα προς τις υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν σε επιδιόρθωση, χωρίς την παραμικρή ανταπόκριση. Τελευταίο επίσημο αίτημά του κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο ίδιος, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης, Μάριος Ψυχάλης, είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με αρμοδίους, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως το συνεργείο του Δήμου θα προχωρούσε σε επιδιόρθωση την Δευτέρα 27/03/2023. Αυτό, δυστυχώς, δεν συνέβη ούτε αυτή τη φορά.

Ως αποτέλεσμα, ο συνδημότης μας αναγκάστηκε να σκάψει ο ίδιος για να κλείσει την τρύπα, προκειμένου να αποφύγει μια νέα καθίζηση και επιπλέον ζημιές στο όχημά του. Ωστόσο, αυτή δεν είναι μια εικόνα που αρμόζει σε έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των δημοτών και να ενεργούν άμεσα για την επιδιόρθωση οποιασδήποτε δυσλειτουργίας παρουσιάζεται. Είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης, αλλά, πρωτίστως, η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού απέναντι στους πολίτες της.

*Ο Χάρης Ζαρωτιάδης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet