Χάρης Ρώμας: Αλλού το θαύμα, αλλού η αλήθεια
chaladri.stofos/FB
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Χάρης Ρώμας: Αλλού το θαύμα, αλλού η αλήθεια

Επειδή σε πανηγυρικές και μεγαλεπίβολες αναρτήσεις σε τοπικές εφημερίδες και στρατευμένα sites διαβάζουμε για επιτεύγματα του Δήμου Χαλανδρίου σαν κάτι που μόνο οι πολύ πετυχημένες διοικήσεις επιτυγχάνουν, όπως ας πούμε διαμορφώσεις πλατειών και παιδικές χαρές, να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην θέση τους.

Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα δύο πλατείες στο Πάτημα Χαλανδρίου. Σε κάποιες από τις φωτογραφίες βρίσκομαι στην πλατεία που οριοθετείται μεταξύ των οδών Ηρακλείτου, Κυβέλης, Ντάλιας και Αγράμπελης. Η όμορφη αυτή πλατεία εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2016, η εργολαβική σύμβαση υπογράφηκε τον Μάιο του 2018 και συνεχίστηκε να αποπληρώνεται το 2019, το 2020 και μέχρι το τέλος του 2021 ως την ολοκλήρωση της. Δηλαδή, αποπληρώθηκε κυρίως από την διοίκηση Πατούλη.

Η δεύτερη πλατεία που στις φωτογραφίες φαίνεται ακόμη ατελής είναι η πλατεία που διαμορφώνεται τώρα μεταξύ των οδών Γεννηματά, Κλεισούρας και Ευρυδίκης. Εντάχθηκε και αυτή στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2016, η εργολαβική σύμβαση όμως υπογράφηκε 5 χρόνια αργότερα (τον Οκτώβριο του 2021). Άρα το έργο αυτό χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την διοίκηση Πατούλη. Θέλω να ‘πω ότι έργα γίνονται και θα γίνονται όταν παρουσιάζονται οι σωστές μελέτες και πάντα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να τα διεκπεραιώσουν. Αυτό καλούνται να κάνουν όλες οι διοικήσεις των δήμων και όχι μαγικά που μόνο λίγοι γεννήθηκαν με το χάρισμα να κάνουν.

Αυτά και πολύ περισσότερα θα κάνει και η επόμενη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου στην οποία πιστεύω και ελπίζω ότι θα ηγούμαι σαν Δήμαρχος. Ας μην αναγάγουμε το μέτριο ή το κανονικό σε μέγιστο. Υπάρχει πάντα καλύτερο από το μέτριο και μάλιστα πολύ καλύτερο. Και το πολύ καλύτερο είναι αυτό που έχει όραμα και θέλει να ξεφύγει από την πεπατημένη και να αναδείξει τον δήμο ως μοναδικό και πρωτοπόρο. Και θα το κάνουμε αυτό σε τομείς που η σημερινή διοίκηση ούτε καν έχει διανοηθεί.

Το ξαναλέω γιατί το ζω ως αυτοδιοικητικός που υπηρετεί στον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και πόροι, αν ξέρεις να τα διεκδικήσεις.Και για να μην ξεχνιόμαστε. Και οι ασφαλτοδρομήσεις που παρουσιάζονται ως μαγικά επιτεύγματα και αυτές από χρηματοδότηση της Περιφέρειας είναι. Και μάλιστα ο δήμος Χαλανδρίου είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους που πήρε τέτοιο κονδύλι.Συγκεκριμένα οι επισκευές οδοστρώματος σε οδούς του δήμου, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2019, ωστόσο, η εργολαβική σύμβαση υπογράφηκε μόλις τον Φεβρουάριο 2022! Και φυσικά θα πληρωθεί ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ από την διοίκηση Πατούλη.

Θα επανέλθω και για άλλα επιτεύγματα θαυματοποιών για να μαθαίνει ο δημότης που είναι η αλήθεια, και πού το “θαύμα”!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet