Άρια Αγάτσα: Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου συγκρούονται δύο αντίθετοι κόσμοι
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Άρια Αγάτσα: Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου συγκρούονται δύο αντίθετοι κόσμοι

Σε λίγες μέρες η χώρα μας θα έχει ξανά άλλη μια γιορτή της Δημοκρατίας. Στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα κριθεί ποιος θα είναι Πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της Πατρίδας. 

Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω, στο επαχθές χθες. Αν θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε όλα όσα πετύχαμε μέσα σε αυτά τα δύσκολα 4 χρόνια ή αν θα γυρίσουμε σε ένα περιβάλλον δυσβάσταχτων φόρων, υψηλής ανεργίας, μέσα σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων. Σε μια Ελλάδα αδύναμη και ανίσχυρη μέσα στην Ευρώπη.

Γράφει η Άρια Αγάτσα*

Οι πολίτες θυμούνται από τη τετραετία του κ. Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται τον νόμο Κατρούγκαλου με τις περικοπές και την προσωπική διαφορά, θυμούνται την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της μιζέριας. Θυμούνται το δράμα της Μόριας και της Ειδομένης.

Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους και τις ξεπέρασαν και ποιοι κυβέρνησαν, πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση. Ξέρουν ποιος έχει αξιοπιστία όταν δεσμεύεται για το μέλλον του τόπου και τίνος τα λόγια είναι κούφια.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να επικρίνει την στήριξη της κοινωνίας μιλώντας απαξιωτικά για κουπόνια, υποτιμώντας και μιλώντας απαξιωτικά στην πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους του μόχθου που είχαν ανάγκη έστω και ελάχιστο βοήθημα. Παραγνωρίζει τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αγνοεί τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, παραγνωρίζει τη δραστική μείωση της ανεργίας. Ξεχνά ότι αυτά που δίνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται δεν είναι προϊόν υπερφορολόγησης. 

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και επικρίνουν τα μέτρα αυτά, ακριβώς διότι οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ούτε να τα εμπνευστούν, ούτε να τα εφαρμόσουν. Διότι πολύ απλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα άλμα στην ανάπτυξη που έκανε η χώρα, αλλά και στην ψηφιοποίηση στους μηχανισμούς του κράτους.

Στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου «συγκρούονται» δύο αντίθετοι κόσμοι. Και οι πολίτες ξέρουν, ότι η Ελλάδα του 2023, είναι ασύγκριτα καλύτερη από την Ελλάδα του 2019. Το ξέρουν κι έτσι θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Η Άρια Αγάτσα είναι υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα Αθήνας (B1), δημοσιογράφος ΕΡΤ, αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ, πρ. βουλευτής, πρ. αντινομάρχης.

Site: https://ariaagatsa.gr

Facebook & Instagram: @aria.agatsa

TikTok, Youtube, Twitter & LinkedIn: @ariaagatsa

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet