Αλέκος Περράκης: Θέλει θράσος να χαρακτηρίζεις «γενναία» την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 780 ευρώ
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αλέκος Περράκης: Θέλει θράσος να χαρακτηρίζεις «γενναία» την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 780 ευρώ

Χρειάζεται απύθμενο θράσος να χαρακτηρίζεται η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 780 ευρώ ως «γενναία», όταν το 2011, πριν από 12 χρόνια το ύψος του ήταν στα 751 ευρώ. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δέχθηκαν τεράστια επίθεση στα συγκροτημένα δικαιώματα τους, με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις μειώσεις μισθών και την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Το πάγωμα των ωριμάνσεων σημαίνει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που σήμερα μπορεί να έχουν μέχρι και 12 χρόνια δουλειάς και να μην τους αναγνωρίζεται καμία προϋπηρεσία. Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια με την εφαρμογή της πολιτικής κόστους – οφέλους και τις ιδιωτικοποιήσεις, οι εργαζόμενοι καλούμαστε να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για υγεία, παιδεία, πρόνοια, με τις μεγάλες πληθωριστικές αυξήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, στα ενοίκια, συνολικά στα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωση.

Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει καταβαραθρωθεί, ενώ αν λάβουμε όλα τα παραπάνω υπόψη μας, πρόκειται επί της ουσίας για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής που μας θέλει φτωχότερους, ευέλικτους, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο τραγικό έγκλημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, τους χιλιάδες νεκρούς εκτός ΜΕΘ κατά την διάρκεια της πανδημίας, τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι και άλλα πολλά παραδείγματα. Αυτή την πολιτική που εφάρμοσαν και υπερασπίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όλες δηλαδή η κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό να μην αποδεχθούμε την χαμοζωή που μας ετοιμάζουν. Να συμπορευθούν τώρα  με τους κομμουνιστές στο εργατικό κίνημα για να διεκδικήσουμε ΣΣΕ, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και με δικαιώματα με βάση τις δυνατότητες που μας δίνει η σημερινή εποχή που ζούμε. Να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, για να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης στο κοινοβούλιο και ταυτόχρονα να ενισχύονται οι δυνάμεις της συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής, αυτού του συστήματος που η σαπίλα του αναδύεται από παντού.

* Μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet