Ανακοίνωση ΚΟΒ Παπάγου – Χολαργού του KKE για τη χρήση δημοτικών χώρων
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ανακοίνωση ΚΟΒ Παπάγου – Χολαργού του KKE για τη χρήση δημοτικών χώρων

Η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου σε αγαστή συνεργασία με το κόμμα που τη στηρίζει, τη Νέα Δημοκρατία, απαγορεύουν τη χρήση Δημοτικών Κτηρίων και χώρων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα στη διαδημοτική επιτροπή για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ενώ η Δημοτική Αρχή είχε προσκαλέσει όλα τα κόμματα, το κόμμα της ΝΔ απαξίωσε τη διαδικασία και δεν έστειλε αντιπρόσωπο. Σε ένα Δήμο δηλαδή, που η ΝΔ στις τελευταίες εκλογές πήρε πάνω από 50%, δεν βρήκε έναν άνθρωπο (!) να την εκπροσωπήσει στη διαδημοτική επιτροπή που αποφασίζει την κατανομή των χώρων για την προεκλογική προβολή των κομμάτων .

Τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετείχαν αποφάσισαν ομόφωνα την κατανομή, σεβόμενα και το ποσοστό της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Μεταξύ άλλων αποφάσισαν να προτείνουν στη Δημοτική Αρχή να παραχωρεί και τα προαύλια των σχολείων μετά τη 15η Ιούνη που αυτά θα είναι κλειστά. Με διαφορά τερτίπια επιχειρεί να προσπεράσει την απόφαση αυτή και το πρακτικό που συντάχθηκε στη συνεδρίαση της διακομματικής και αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των κομμάτων που ήταν παρόντες.

Η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου-ΝΔ με πρόσχημα τη μη συμμετοχή εκπροσώπου της ΝΔ στην επιτροπή, συνεχίζει να απαγορεύει στα κόμματα τη χρήση των εν λόγω χώρων. Την ενημερώνουμε ότι τα Σχολεία όπως και όλα τα Δημοτικά Κτήρια δεν είναι ιδιοκτησία της! Έχουν φτιαχτεί με χρήματα του ελληνικού λαού και είναι απαράδεκτο ενώ έχουν παραχωρηθεί σε διάφορους φορείς στο παρελθόν για τη διοργάνωση μέχρι και πανηγυριών, να μην παραχωρούνται σήμερα εν μέσω προεκλογικής περιόδου στα κόμματα.

Το ΚΚΕ έχει αποδείξει άλλωστε ότι όποτε έχει χρησιμοποιήσει Δημοτικό ή άλλο Δημόσιο χώρο στο παρελθόν, τον έχει παραδώσει σε καλύτερη κατάσταση από ότι τον βρήκε!

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην διευκολύνονται τα κόμματα στο να προβάλλουν τις θέσεις τους με οποιοδήποτε τρόπο στο Δήμο. Αποτελεί περιορισμό στην ελευθερία της έκφρασης η στέρηση χώρων για την προβολή τους στον περιορισμένο χώρο που μπορεί να διαθέτει ένας Δήμος μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής.

Καλούμε έστω και τώρα τη Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου να αναθεωρήσει την στάση της και να διευκολύνει τα κόμματα να προβάλλουν τις θέσεις τους. Κάθε δημοτικός σύμβουλος αναλαμβάνει την ευθύνη του με τη στάση και την ψήφο του αν θα επιτρέψει τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης

Εμείς πάντως δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε και να προβάλλουμε τις θέσεις μας με όλους τους τρόπους. Τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν θα μας σταματήσουν.

Καλούμε όλους να στηρίξουν στις 25 Ιουνίου το ΚΚΕ για 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση.

ΚΟΒ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ του KKE

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet