Αφροδίτη Κτενά: Ένα χρόνο μετά, το αίτημα απεμπλοκής της Ελλάδος από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιο αναγκαίο από ποτέ
Φωτογραφία: 902.gr
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Αφροδίτη Κτενά: Ένα χρόνο μετά, το αίτημα απεμπλοκής της Ελλάδος από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιο αναγκαίο από ποτέ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Είναι πλέον παραπάνω από υπαρκτός, ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι στην «εικόνα» φαίνεται ολοκάθαρα πια, η σύγκρουση ΗΠΑ – Κίνας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ από τη μια, Ρωσία με τους συμμάχους της από την άλλη, λύνουν τις διάφορες τους στις πλάτες δυο λαών που υπενθυμίζουμε και δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε, ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά στα πλαίσια του σοσιαλισμού.

Ταυτόχρονα όμως, συμπληρώνεται κι ένας χρόνος που οι λαοί κυρίως της Ευρώπης, πληρώνουν αδρά για να συνεχίζει αλλά και να κλιμακώνεται η πολεμική σύγκρουση, «αφαιμάσσονται» για την εξυπηρέτηση των ανταγωνισμών, με λεία τον πλούτο της περιοχής, τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς.

Το ΚΚΕ χωρίς να ολιγωρήσει, από την πρώτη στιγμή, σήμανε συναγερμό στο λαό. Συνεχίζει για να σταματήσει τώρα, η πολύμορφη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκες βάσεις. Να πάψει η Ελλάδα να είναι ορμητήριο πολέμου.

Την ίδια ώρα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, με τις κυρώσεις στη Ρωσία που πληρώνονται μόνο από τον ελληνικό λαό. Ήταν όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν μαζί στη βουλή τον Ζελένσκι και τους ναζί του «Τάγματος Αζόφ». Οι εγκληματικές ευθύνες τους είναι ένας επιπλέον λόγος για να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Σήμερα, μετά από ένα χρόνο αιματοκυλίσματος, το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, αποτελεί κριτήριο ψήφου και μπορεί να δυναμώσει μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ.

Αφροδίτη Κτενά, υποψήφια βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet