Εκδηλώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στον Χολαργό
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Εκδηλώσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στον Χολαργό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στη γειτονιά της Πλατείας Κύπρου, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Χολαργού- Παπάγου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το απόγευμα της Τετάρτης 31/5,  με ομιλήτρια την Αφροδίτη Κτενά, βουλευτή του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα και εκ νέου υποψήφια.

Σε μια πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους της γειτονιάς, η Αφροδίτη Κτενά, μεταξύ άλλων τόνισε:

“Στις εκλογές της 21ης Μάη κάναμε ένα βήμα. Τώρα πάμε για τα επόμενα, για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, για να δυναμώσει η λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση για να πάρουμε άμεσα ανάσες ανακούφισης, να παρεμποδίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις, όπως οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, που δε συμβιβάστηκαν με άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν συνάδελφό τους, αλλά πήραν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, και πέτυχαν δεσμεύσεις για την ενίσχυση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως η παρεμπόδιση 10 πλειστηριασμών που πέτυχαν σήμερα το πρωί (σ.σ. την Τετάρτη 31/5) συνδικάτα, συλλογοι αυτοαπασχολούμενων και γυναικών, μετά από δυναμική κινητοποίηση στα κοράκια και τα funds που ξεσπιτώνουν για τα κέρδη τους τον κόσμο, αξιοποιώντας το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καθιστώντας ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα για την παρεμπόδισή  τους, ένα πλαίσιο που επέκτεινε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε αυτούς τους αγώνες, όπως και σε ακόμα περισσότερους για το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση, για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δωρεάν υγεία, για την κατάργηση των άμεσων και έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν κατά 95% τους εργαζόμενους και μόνο κατά 5% τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, για την προστασία του περιβάλλοντος από τα “πράσινα” αρπακτικά, θα καταθέσει το ΚΚΕ τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός και η νεολαία στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία να υπάρχουν περισσότεροι βουλευτές του ΚΚΕ, όπου μέσα και έξω από τη βουλή θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των παιδιών τους. Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης με τη σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει στις 25 Ιούνη, το ξέρουμε πολύ καλά, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, θα επιχειρήσει να επιταχύνει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης τετραετίας.

Αυτό το έργο θα στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως “συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση”, όπως απέδειξαν και στην προηγούμενη θητεία της ΝΔ, ψηφίζοντας το 50% και 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ αντίστοιχα.

Άλλα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο λαό. Το έχουμε ξαναδεί το σκηνικό: Κόμματα μιας χρήσης, χρήσιμα στο σύστημα για να σκορπίζει η ψήφος λαϊκών ανθρώπων σε ανώδυνες για αυτό επιλογές, που εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως διάττοντες αστέρες, με κοινό παρονομαστή την ουσιαστική στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και διάφορων παραλλαγών της. Δεν είναι μακριά τα όσα είδαμε να γίνονται με το ΛΑΟΣ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ, την Ένωση Κεντρώων και άλλους, που είτε στήριξαν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, είτε έγιναν χορηγοί στα κόμματα του συστήματος, με τις ατέρμονες μετακινήσεις στελεχών τους, ακριβώς γιατί δεν είχαν ουσιαστικές διαφορές.

Καλούμε τους λαϊκούς ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη να το ξανακάνουν.

Καλούμε όσους το σκέφτηκαν να το ψηφίσουν, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα!

Αυτό που θα μετρήσει για το λαό στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, απέναντι στην  πολιτική που θα εφαρμόσει και συμφωνούν όλοι οι άλλοι”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet