Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου Ν. Ιωνίας στην Αλσούπολη
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη μεταφορά των απορριμματοφόρων του Δήμου Ν. Ιωνίας στην Αλσούπολη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με τη μεταφορά της στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου Ν. Ιωνίας στον χώρο της ALTEC στην Αλσούπολη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάννα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Στην ερώτησή του οι βουλευτές αναφέρουν:

Ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής Νέας Ιωνίας, που δε στηρίζεται σε καμιά συγκεκριμένη μελέτη, επιχειρείται η εγκατάσταση των απορριμματοφόρων και άλλων μηχανημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου στην περιοχή «Ανθρακωρυχεία» της Αλσούπολης, στον λεγόμενο «χώρο της εταιρείας ALTEC», στο Ο.Τ. Γ572, επιφάνειας 4.777,69 τ.μ.

Πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ακριβώς δίπλα από συγκρότημα σχολικών κτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται απέναντι από το σχολικό συγκρότημα του 16ου Δημοτικού του ΣΜΕΑΕ και του 16ου Νηπιαγωγείου της Νέας Ιωνίας. Το γεγονός της γειτνίασης με σχολεία δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, καθώς βαρέα οχήματα θα κινούνται συνεχώς στο συγκεκριμένο σημείο.

Το υπαρκτό πρόβλημα της στάθμευσης των απορριμματοφόρων και της στέγασης των υπηρεσιών μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, «προσωρινά» για 20 χρόνια δεν μπορεί να λυθεί μετατοπίζοντάς το σε άλλη γειτονιά.

Οι κάτοικοι της Αλσούπολης δικαίως είναι ανάστατοι στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή -όπως και όλη η Νέα Ιωνία- έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, από χώρους που θα διατεθούν για σχολική στέγη, από χώρους πρασίνου, χώρους αθλητισμού και πολιτισμού, που θα δίνουν «ανάσα» στη νεολαία και τον λαό της περιοχής, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής είναι διαφορετικές.

Για την απουσία χώρων σημειώνουμε ενδεικτικά ότι ο 6ος βρεφονηπιακός σταθμός της Νέας Ιωνίας, που λειτουργούσε στην Καλογρέζα, έκλεισε διότι δεν πληρούσε τις κατάλληλες προδιαγραφές, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτήριο, σε όλο τον Δήμο δεν έχει ιδρυθεί ένα ειδικό νηπιαγωγείο, αρκετά τμήματα νηπιαγωγείων στεγάζονται σε προκάτ κατασκευές.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, που διαχρονικά υλοποιούν μια αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα των χρήσεων γης και των όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, όχι μόνο δεν έχουν διασφαλισθεί συγκεκριμένοι χώροι που θα συμβάλλουν στην  ποιότητα ζωής των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα χώροι ξεπουλήθηκαν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο όνομα της «ανάπτυξης».

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ  οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα  προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για:

  • Να βρεθεί άμεσα άλλος κατάλληλος χώρος για την αναγκαία μεταφορά των απορριμματοφόρων από το Δημοτικό Στάδιο, που να εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου ο χώρος του οικοπέδου στο Γ572 Ο.Τ., χωρίς δάνεια και οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, για να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet