Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για το αποχετευτικό δίκτυο της Εκάλης
Φωτογραφία: news.b2green.gr
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση της Αν. Αλεξοπούλου για το αποχετευτικό δίκτυο της Εκάλης

Ερώτηση για «το αποχετευτικό δίκτυο της Εκάλης» κατέθεσε, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η ΑναστασίαΑικατερίνη Αλεξοπούλου, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών του κόμματος Ελληνική Λύση.

Στην ερώτησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει:

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι διαπιστωμένο ότι, σε μία μεγάλη περιοχή των Βορείων προαστίων των Αθηνών, που οριοθετείται στην περίμετρο της δημοτικής ενότητα της Εκάλης, του Δήμου Κηφισιάς της Αττικής, παρατηρούνται διαρκή προβλήματα στο αποχετευτικό δίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω προβλήματα σχετίζονται με τα βουλωμένα φρεάτια και τα υποδίκτυα σωληνώσεων του αποχετευτικού δικτύου της ευρύτερης, περιοχής, με αποτέλεσμα, σε συνθήκες δυνατής βροχόπτωσης ή/και νεροποντής, τα συστήματα απόφραξης του δικτύου να μην λειτουργούν αποτελεσματικά, με συνέπεια, να πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Είναι χαρακτηριστική, για παράδειγμα, η κατάσταση που επικράτησε στους δρόμους της Εκάλης, κατόπιν της κακοκαιρίας “Μπάλλος”, τον Οκτώβριο του 2021, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα μετέτρεψαν, δίχως υπερβολή, το τοπικό οδικό δίκτυο σε ποτάμι, ενώ, από καθαρή τύχη, κατά γενική ομολογία, δεν υπήρξαν θύματα (νεκροί ή τραυματίες). Φαίνεται, λοιπόν, ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση – αποκατάσταση του ως άνω δικτύου, προκειμένου να προστατευθούν, τόσο η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα, όσο και οι περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και εν γένει, η δημόσια υγεία.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:

  1. Ποια είναι η εικόνα που έχουν τα υπουργεία σας αναφορικά με την κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου της Εκάλης;
  2. Προτίθεσθε να διευθετήσετε την ως άνω εκκρεμότητα της αποκατάστασης των ανεπαρκειών του αποχετευτικού δικτύου της Εκάλης, που ήδη χρονίζει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες τοπικές (δημοτικές) αρχές;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet