Κώστας Ζαχαριάδης: Επίκαιρη ερώτηση για την τηλε-εργασία
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Κώστας Ζαχαριάδης: Επίκαιρη ερώτηση για την τηλε-εργασία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με «την απραξία της κυβέρνησης αλλά και την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών να επαναφέρει το πολύτιμο μέτρο της τηλεργασίας δεδομένου ότι η πανδημία είναι πλέον ανεξέλεγκτη και τα ρεκόρ κρουσμάτων καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους θανάτους που πλέον ξεπέρασαν τις 16.000».

«Ένα μέτρο το οποίο δεν επιφέρει δαπάνες αλλά μόνο οφέλη» όπως επεσήμανε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε «ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρ’ όλο που το Υπουργείο Εσωτερικών είχε υποτίθεται επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή για την ψήφιση του νόμου 4807/2021, που ρυθμίζει το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο σε κανονικές συνθήκες, το μέτρο της τηλεργασίας παραμένει σήμερα ουσιαστικά αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να συμβάλλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε ότι «η καθολική επαναφορά της τηλεργασίας στο δημόσιο τομέα με ενιαίους κανόνες θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας». Για τον λόγο αυτό ρωτά τον Υπ. Εσωτερικών αν γνωρίζει τα ποσοστά των εργαζομένων ανά Υπουργείο και ανά Δημόσια Υπηρεσία που εργάζονται με τηλεργασία αλλά και εάν προτίθενται να ασκήσει τις αρμοδιότητές του ώστε να εφαρμοστεί με τρόπο ενιαίο, διαφανή, συγκεκριμένο και αποτελεσματικό σε όλο το Δημόσιο το μέτρο της τηλεργασίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet