Ο Δ. Καιρίδης για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο Δ. Καιρίδης για την εκτόξευση του κόστους ενέργειας

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία ενεργειακή κρίση. Όχι σε εθνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κρίση έχει να κάνει με δομικές αλλά και συγκυριακές αρρυθμίες της πράσινης ενεργειακής μετάβασης, αλλά και της επαναφοράς της ζήτησης στα προ πανδημίας επίπεδα. Η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά από γενναία μέτρα ύψους μισού δισεκατομμυρίου υπέρ των νοικοκυριών που πλήττονται από αυτήν. Η πρόβλεψη είναι ότι η αγορά θα επανέλθει σε μία κανονικότητα από την άνοιξη του 2022 και μετά.

»Ωστόσο, αν και οφείλουμε να επιμείνουμε στους περιβαλλοντικούς στόχους της πράσινης μετάβασης είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν κάποιες προσαρμογές. Και, βέβαια, πέρα από τα νοικοκυριά υπάρχει και η παραγωγή, η μεσαία τάση, η αύξηση του κόστους της οποίας θα μετακυλιστεί, εν τέλει, στον τελικό καταναλωτή, δηλαδή, στα νοικοκυριά. Εκεί, η ανταγωνιστικότητα συνολικά της ευρωπαϊκής μεταποίησης και, ιδίως, εδώ στον ευρωπαϊκό νότο πλήττεται σημαντικά και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να τύχει της άμεσης φροντίδας», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kontranews», ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα, Δ. Καιρίδης.

Εν αναμονή των πρόσθετων παρεμβάσεων λοιπόν και κατά πόσο αυτές θα κριθούν επαρκείς από τους πληττόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.     

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet