Ο Κ. Χατζηδάκης στο ΚΕΑΤ Καλλιθέας
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο Κ. Χατζηδάκης στο ΚΕΑΤ Καλλιθέας

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), καθώς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Τυφλών στην Καλλιθέα (όπου φοιτούν περί τα 40 παιδιά με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες), επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχάρη τους δασκάλους ειδικής αγωγής αλλά και το προσωπικό του ΚΕΑΤ για τη δουλειά που κάνουν.  Όπως υπογράμμισε, «κάνετε καταπληκτική δουλειά. Φροντίζετε παιδιά με οπτική αναπηρία, τα βοηθάτε να αναπτύξουν δεξιότητες και να επανενταχθούν στην κοινωνία, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι κοινωνική προσφορά να βλέπετε την πρώιμη παρέμβαση να έχει αποτελέσματα πάνω στα παιδιά και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες στο έργο που επιτελείτε».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΑΤ και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Διογένης», που εκδίδει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Το Μνημόνιο προβλέπει -μεταξύ άλλων- την έκδοση του περιοδικού σε γραφή Braille.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet