Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Περιοδεία με το προεκλογικό υλικό του ΚΚΕ πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο του Κόμματος στους  επαγγελματίες της οδού 17ης Νοέμβρη στο Χολαργό, με επικεφαλής της εξόρμησης Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα και τον Αντώνη Ρεκλείτη, δημοτικός σύμβουλος Παπάγου- Χολαργού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζήτησε σε ζεστό κλίμα για τα αδιέξοδα που βιώνουν οι μικροί επαγγελματίες λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η μόνη διέξοδος που έχουν οι επαγγελματίες είναι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα, να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης του εισοδήματος τους,  βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για να παρεμποδίσουν παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων που έχουν περάσει μέχρι σήμερα αλλά και της επόμενης κυβέρνησης, η οποία όποιο πρόσημο και όποια σύνθεση κι αν έχει , καθώς το πρόγραμμά της είναι ήδη γνωστό και δεδομένα αντιλαϊκό και θα συνεχίσει να κινείται στις ίδιες ράγες, αυτές που στο βωμό των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζουν τις ζωές των επαγγελματιών.

Μόνο με τους αγώνες του λαού, το δυνάμωμα της κοινής δράσης εργαζομένων, βιοπαλαιστών αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας,  με το ΚΚΕ πιο ισχυρό την επόμενη μέρα, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για νέες κατακτήσεις, για ριζικές αλλαγές και ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία, ώστε να έρθουν στο επίκεντρο οι ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα μεταφραστεί σε στήριγμα των λαϊκών στρωμάτων μέσα και έξω από τη Βουλή.

Το ΚΚΕ κατέθεσε σημαντικές τροπολογίες για την άμεση ανακούφιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων οι οποίες απορρίφθηκαν από την ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα της Βουλής. Οι τροπολογίες αφορούσαν την παύση πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, τις ρυθμίσεις για τα χρέη ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, την μείωση των εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων που από 6,67% έχει πάει στο 20% κι επίσης, την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας όπως το εφάπαξ των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

Εξόρμηση πραγματοποίησαν επίσης μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στο ΚΑΠΗ Χολαργού, παρουσία του Γιώργου Ρεμούνδου, δημοτικού σύμβουλου Παπάγου- Χολαργού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Τα μέλη του ΚΑΠΗ υποδέχτηκαν με χαρά τα μέλη του κόμματος και συζητήσαν για τα προβλήματα που βιώνουν τόσο οι συνταξιούχοι αλλά και οι οικογένειές τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Τα μέλη του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη της κοινής πάλης των συνταξιούχων, των εργαζόμενων, της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της οποίας τις συνέπειες βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Τόνισαν ακόμα την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ  και της ενίσχυσης του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ως η μόνη δύναμη η οποία με συνέπεια και σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια βάζει εμπόδια στην χειροτέρευση των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet