Στη Βουλή η Γραμμή 4 του μετρό και τα αρχαία ευρήματα στην Κηφισιά από την Αν. Αλεξοπούλου
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στη Βουλή η Γραμμή 4 του μετρό και τα αρχαία ευρήματα στην Κηφισιά από την Αν. Αλεξοπούλου

Η επέκταση της Γραμμής 4 του μετρό στα Βόρεια Προάστια και αρχαιολογικά ευρήματα στην Κηφισιά είναι το θέμα των δύο ερωτήσεων που υπέβαλε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας της Ελληνικής Λύσης, Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου.

Από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ζητά να πληροφορηθεί:

«1. Ποια είναι η βάσιμη αιτία αποκλεισμού των περισσοτέρων Δήμων των Βορείων Προαστίων Αθηνών από την κατασκευή της νέας Γραμμής 4, του Μετρό, αν και κρίνεται απαραίτητη η επέκτασή του και προς αυτές, έχοντας υπ’ όψη την τοπική ανθρωπογεωγραφία (πληθυσμός, χωροθέτηση, φυσικό περιβάλλον);

2. Προτίθεσθε να επανασχεδιάσετε, σε προσεχή χρόνο, τη Γραμμή 4 του Μετρό Αθηνών, επεκτείνοντάς την και προς τις περιοχές των Δήμων της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου, όπως και στους όμορους αυτών Δήμους των Βορείων Προαστίων των Αθηνών;»

Η αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι «σε οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς της Αττικής, και συγκεκριμένα, επί της οδού Ραγκαβή και Τατοΐου 12 εντοπίστηκαν αρχαία κατάλοιπα και ευρήματα, τα οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήκουν πιθανότατα στην περίφημη έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού (2ος αιώνας μ.Χ.)».

Τα ερωτήματα προς την υπουργό είναι:

«1. Κατά ποιον τρόπο οι αρμόδιες Υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο σας έχουν διατηρήσει και αναδείξει τις ανωτέρω αρχαιότητες, που αποκαλύφθηκαν τον Νοέμβριο του 2011 στο παραπάνω αναφερθέν οικόπεδο του Δήμου Κηφισιάς, διά των αναγκαίων εργασιών συντήρησης και της σχετικής πολιτισμικής καμπάνιας;

2. Έχουν προκύψει ενδείξεις ύπαρξης και άλλων, παρομοίων, αρχαίων ευρημάτων στην ως άνω γεωγραφική ζώνη, επιπλέον των ανωτέρω και έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές περί τούτου επιστημονικές έρευνες και ενέργειες;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet