Kωστής Χατζηδάκης: Πώς θα εκσυγχρονίσουμε τον ΕΦΚΑ
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Kωστής Χατζηδάκης: Πώς θα εκσυγχρονίσουμε τον ΕΦΚΑ

«Με το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, που τέθηκε μόλις σε δημόσια διαβούλευση, βάζουμε στόχο να παραδώσουμε έναν νέο ΕΦΚΑ. Έναν ΕΦΚΑ που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τον ΕΦΚΑ των χρόνιων παθογενειών, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη και σε ιστορίες καθημερινής τρέλας και ταλαιπωρίας. Έναν ΕΦΚΑ ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα είναι πιο αποτελεσματικός, πιο παραγωγικός και κυρίως πιο φιλικός προς τους ασφαλισμένους!» αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, βουλευτής Βόρειου Τομέα της Ν.Δ., Κωστής Χατζηδάκης.  

«Είναι γνωστό βεβαίως ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, με πιο σημαντικές εκείνες που οδήγησαν σε ρεκόρ όλων των εποχών στην έκδοση κύριων συντάξεων με 225.000 απονομές το 2021. Και αυτή για τον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης 1555, που είναι μια γραμμή για να βρίσκουν επιτέλους άκρη οι πολίτες.

Είναι όμως προφανές ότι για τον ΕΦΚΑ -που είναι ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου- δεν αρκούν μερεμέτια ή πυροσβεστικές λύσεις. Χρειάζεται μια ακόμα πιο ουσιαστική παρέμβαση, σε μονιμότερη βάση» προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει:

«Αυτήν επιδιώκουμε με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Με προσέλκυση υψηλού επιπέδου στελεχών τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Με επιβράβευση, με πιο δίκαια μπόνους των παραγωγικών υπαλλήλων. Με μηχανισμούς ελέγχου και κυρώσεων για όσους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Με πειθαρχικά συμβούλια χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών. Με ένα γρηγορότερο σύστημα προμηθειών. Με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Φορέα.

Είδα βεβαίως πως όλοι εκείνοι που μας κουνούν το δάχτυλο, ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ,  βρέθηκαν και πάλι απέναντι. Αν εξαιρέσεις ότι προτείνουν να γίνουν προσλήψεις, τις οποίες θα κάνουμε και μάλιστα με γρήγορες διαδικασίες, ποια άλλη αντιπρόταση έχουν; Τίποτε! Να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσουμε παθογένειες να διαιωνίζονται! Τους υπαλλήλους να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες. Και 6,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Όλα αυτά έρχεται να διορθώσει το νομοσχέδιό μας, με λύσεις κοινής λογικής. Αλλά εκείνοι που παριστάνουν τους προοδευτικούς είναι ακόμα μια φορά με την καθυστέρηση!

Με το νομοσχέδιο αυτό νοιαζόμαστε τόσο για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, όσο και για τους ασφαλισμένους, για τους συνταξιούχους, για τους πολίτες.

Για τους υπαλλήλους δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον: Με προσλήψεις νέων συναδέλφων τους που θα γίνουν μέχρι τον Ιούνιο, με γρηγορότερες προμήθειες υλικού, με επιβράβευση της προσπάθειας των καλύτερων. Και στους ασφαλισμένους επιχειρούμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες για ένα πιο αποτελεσματικό ΕΦΚΑ, με καλύτερη εξυπηρέτηση, με γρηγορότερη απονομή των συντάξεων και ηλεκτρονικές υπηρεσίες σε μεγάλο εύρος.

Σε αυτούς, λοιπόν, τους ασφαλισμένους θα δώσουμε λογαριασμό και όχι σε αυτούς που αναμασούν συνθήματα και υπηρετούν ξεπερασμένα δόγματα. Διότι ο ασφαλισμένος δεν είναι υπηρέτης της διοίκησης. Η διοίκηση πρέπει να υπηρετεί τον ασφαλισμένο!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet