Oλοκληρώθηκαν οι ανοιχτές συζητήσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου 
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Oλοκληρώθηκαν οι ανοιχτές συζητήσεις ΚΚΕ και ΚΝΕ στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ανοιχτές συζητήσεις στις γειτονιές του Χολαργού και του Παπάγου που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην περιοχή. 

Την Τετάρτη 7/6, στο μαγαζί «Πλάτανος» στην πλατεία Δημοκρατίας στο Χολαργό, οΜάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι απέναντι στην δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης του Ιούνη και τη συναινετική- συστημική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αυτό που χρειάζεται για το λαό είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση με πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και στους καθημερινούς αγώνες των εργαζόμενων, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της προηγούμενης θητείας της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70% ενώ σύσσωμοι όλοι απέρριψαν τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ προς ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Καμιά λαϊκή ψήφος να μη σκορπίσει σε κόμματα- φαντομάδες που εμφανίζονται ως διάττοντες αστέρες πριν τις εκλογές για να απορροφήσουν σε ανώδυνα κανάλια τη λαϊκή δυσαρέσκεια, και ήταν εξαφανισμένα όλα αυτά τα χρόνια που οι εργαζόμενοι έδιναν μεγάλες μάχες για τα δικαιώματά τους. Επομένως, απέναντι στην αυτοδύναμη πολιτική του κεφαλαίου αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα των εκλογών είναι αν θα είναι ο λαός σε καλύτερη θέση να οργανώσει τη διεκδίκηση, να πάρει ανάσες ανακούφισης και να περάσει στην αντεπίθεση για ριζικές αλλαγές και ανατροπές. Σε αυτή την προσπάθεια το ΚΚΕ θα καταθέσει όλες του τις δυνάμεις. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντώνης Ρεκλείτης, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος.

Την Πέμπτη 8/6, στο καφενείο «Μουριές» στου Παπάγου, ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κριτήριο πρέπει να είναι η στάση των κομμάτων σε αυτά που έρχονται. Εξαγγέλλουν και στηρίζουν τις Συστάσεις της Κομισιόν, τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, επιδιώκουν τη δημοσιονομική σταθερότητα και επιβάλλουν τα λεγόμενα πράσινα χαράτσια τα οποία ο λαός τα πληρώνει και θα τα ξαναπληρώσει. Θα προχωρήσουν σε ένταση των πλειστηριασμών και της φοροληστείας, θα συνεχίζουν να στηρίζουν και να χρηματοδοτούν το ΝΑΤΟ και τις επιχειρήσεις του που βάζουν σε κίνδυνο το λαό μας. Μόνο το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή την πολιτική, στο πλευρό των λαϊκών διεκδικήσεων και αναγκών. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το ΚΚΕ να βγει ακόμα πιο ενδυναμωμένο, για να κόψουμε τα χαμόγελα των εκμεταλλευτών του λαού, για να χαμογελάσουμε εμείς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Αγγέλου, Συνταγματάρχης εν αποστρατεία και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων.

Την Παρασκευή 12/6, στην καφετέρια «Duchess» στον Χολαργό, η Βαγγελιώ Πλατανιά, υποψήφια Βουλευτής στο Βόρειο Τομέα, σημείωσε πως το ΚΚΕ έκανε πράξη αυτό που έλεγε πριν τις εκλογές του Μάη. Από την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με άλλους αγωνιστές που συμπορευόμαστε μαζί στους αγώνες, βρίσκονται σταθερά μπροστά στην παρεμπόδιση των πλειστηριασμών των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών, στο πλευρό των εργατικών αγώνων για τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, για να μην θρηνούμε άλλα θύματα λόγω της εργοδοτικής ασυδοσίας και των αντιλαϊκών νόμων που τη στηρίζουν, όπως έγινε τελευταία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη δύναμη που είναι πραγματική, γνήσια, 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ δυνατό. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ακόμα κι αυτοί που δίστασαν να στηρίξουν το ΚΚΕ την 21 Μαΐου να το κάνουν θαρρετά. 

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνεχίζουν την πλούσια δραστηριότητά τους. Την Κυριακή 18/6, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση, στο δημαρχείο Χολαργού (Περικλέους 55). Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, υποψήφια βουλευτής Επικρατείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet