Βάσιμη ελπίδα για το μέλλον η ΕΝΟΤΗΤΑ
Γνώμες

Βάσιμη ελπίδα για το μέλλον η ΕΝΟΤΗΤΑ

Βάσιμη ελπίδα τα στελέχη του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για ένα Μαρούσι στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής του οποίου θα είναι οι δημότες, τα προβλήματα των ανέργων, η σωστή διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα ουσιαστικά προβλήματα σε γειτονιές και σχολεία, οι φορείς, το περιβάλλον, τα οικονομικά του Δήμου.

Γράφει η Χριστίνα Κιτσάκη*

Πριν συστηθώ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου για τις επιλογές της απερχόμενης δημοτικής αρχής και το δικό μου όραμα για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο Δήμος.

Το ότι η κρίση, τα μνημόνια αλλά και ο “Καλλικράτης” έχουν μειώσει σημαντικά τους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει γίνει αντιληπτό σε όλους μας, ακόμη και μικρομεσαίους και μεσαίους. Το φθινόπωρο πολλοί γονείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο αποκλεισμού των παιδιών τους από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Τα γήπεδα, που θα έπρεπε να αποτελούν χώρους προσέλκυσης για άσκηση της νεολαίας μας, είναι παρατημένα, κάποια μάλιστα από αυτά δεν λειτουργούν καθόλου.

Οι γειτονιές της πόλης μας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αντί να θεωρούμε τη βροχή φυσικό καιρικό φαινόμενο, είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τους πλημμυρισμένους δρόμους σε όλες σχεδόν τις γειτονιές, αλλά και στο κέντρο κάθε φορά που έχει «ισχυρή βροχόπτωση». Τα περισσότερα πεζοδρόμια, μάλλον για αγώνες δρόμου μετ΄ εμποδίων φαίνονται να προορίζονται, παρά για άνετη χρήση τους από τους πεζούς.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν σε κάποιες πλατείες και πάρκα αντί να φροντίσουν το πράσινο που υπήρχε, το αντικατέστησαν με τσιμεντόπλακες.

Η εικόνα του εμπορικού κέντρου είναι επίσης αποκαλυπτική, οι αναπλάσεις στα πεζοδρόμια επί δημαρχίας Τζανίκου, αλλά και επί δημαρχίας Πατούλη, οδήγησαν το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο του Μαρουσιού σε μαρασμό. Τα πολλά εμπορικά κέντρα στην περιοχή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έδωσαν τη χαριστική βολή στην εμπορική δραστηριότητα, όχι μόνο του Μαρουσιού αλλά και των άλλων γειτονικών Δήμων. Η ανοχή της λειτουργίας αυτών των εμπορικών υπερκαταστημάτων, ενώ εκκρεμούσαν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δείχνει με τίνος το μέρος ήταν η απερχόμενη δημοτική διοίκηση Πατούλη, ακόμη και μετά την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και βέβαια πόσο επεδίωξε να εισπράξει τέλη για τον Δήμο.

Παρ΄ όλα αυτά, έργα βιτρίνας αποτελούσαν βασική επιλογή και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο την προεκλογική περίοδο. Χαρακτηριστική η περίπτωση «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου του Δήμου μας, η οποία περιλαμβάνει και την καταστροφή σχεδόν αιωνόβιων δένδρων στην πλατεία Αγίας Λαύρας. Παρόμοια τακτική ακολούθησε η απερχόμενη δημοτική αρχή παλαιότερα στην οδό Μεσογείων.

Χρειάζεται επομένως μια νέα δημοτική αρχή που:

  • στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της θα έχει τους δημότες και ιδιαίτερα αυτούς που τα μνημόνια και η κρίση έχουν πλήξει με ανεργία, έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης, ακόμη και των στοιχειωδών πόρων βιοπορισμού και επιβίωσης,
  • θα λάβει μέτρα για την άμβλυνση των προβλημάτων των ανέργων,
  • θα διαχειρίζεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τους όποιους ανταποδοτικούς πόρους του Δήμου, με διαφάνεια και αξιοκρατία και όχι με ρουσφετολογικές προσλήψεις,
  • θα επικεντρωθεί σε ουσιαστικά έργα στις γειτονιές και όχι σε έργα βιτρίνας,
  • θα αναπτύξει ουσιαστική επαφή με τα σχολεία, τα ιστορικά νοσοκομεία (ΚΑΤ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ) αλλά και με τους άλλους φορείς υγείας της περιοχής μας,
  • θα εμπνέει στους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας την εμπιστοσύνη για την όποια πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και πολιτιστική κληρονομιά, την οποία, εξάλλου, έχουμε πλούσια,
  • θα εξασφαλίσει τη διάσωση των χώρων πράσινου που έχουν απομείνει,
  • θα διαχειριστεί με διαφάνεια τα οικονομικά του Δήμου.

Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Λευτέρη Μαγιάκη και η στελέχωση του ψηφοδελτίου με ικανά και καταξιωμένα στελέχη, αποτελούν βάσιμη ελπίδα μιας τέτοιας προοπτικής για τη λειτουργία του Δήμου. Εγγύηση και δείγματα γραφής έχουν ήδη δώσει και ο Λευτέρης Μαγιάκης και ο Πέτρος Κούκουζας, σαν μέλη του απερχόμενου Δημοτικού Συμβούλιου, τόσο με τα θέματα που ανέδειξαν στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και με τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες.

Νομίζω πως τώρα μπορώ να σας συστηθώ: Ονομάζομαι Χριστίνα Κιτσάκη. Γεννήθηκα στο Ριζοβούνι Πρέβεζας. Είμαι σύζυγος του Χρήστου Γιαννόπουλου και έχω δύο παιδιά που βλέπουν τους κόπους και τα προσόντα τους να εκμηδενίζονται στις συνθήκες της κρίσης και των μνημονίων. Μένω στο Μαρούσι από 25ετίας περίπου.

Είμαι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (υπότροφος του ΙΚΥ). Διδάκτορας των Γεωπονικών Επιστημών. Γνωρίζω ικανοποιητικά την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

Στη σταδιοδρομία μου, εκτός από την επιστημονική και ερευνητική μου δραστηριότητα, συμμετείχα ανελλιπώς στα κοινά γιατί πίστευα και πιστεύω πως η συμμετοχή και όχι η ανάθεση είναι αυτή που εξασφαλίζει και την απόκτηση αλλά και τη διατήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι:

  • Υπήρξα εκπρόσωπος του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας στη Σύγκλητο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ του ΓΠΑ (γραμματέας, ταμίας, απλό μέλος).
  • Διετέλεσα εκπρόσωπος του Συλλόγου ΔΕΠ στη Σύγκλητο του ΓΠΑ.
  • Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
  • Συμμετέχω στις δραστηριότητες κοινωνικών φορέων του Δήμου Αμαρουσίου.

Ευελπιστώ στην εμπιστοσύνη σας απέναντί μου και σε κοινούς αγώνες για να κάνουμε το Μαρούσι πόλη για τους Μαρουσιώτες.

Με αισιόδοξους χαιρετισμούς
Χριστίνα Κιτσάκη

*Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet