Γιάννης Κορομπίλης: Να διαφυλαχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας
Γνώμες

Γιάννης Κορομπίλης: Να διαφυλαχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Την ερχόμενη Κυριακή η χώρα οδηγείται σε μια διαδικασία, η οποία πιθανότατα θα επηρεάσει την πορεία της για τις επόμενες δεκαετίες.

Η κυβέρνηση επέλεξε να θέσει στους πολίτες ένα ερώτημα, το οποίο σε πραγματικούς όρους δεν υφίσταται, ενώ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορεί να ερμηνευτεί πολλαπλώς.

Αυτοεγκλωβίστηκε έτσι σε μία κατάσταση, η οποία ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, θα είναι αρνητική για τη χώρα.

Γράφει ο Γιάννης Κορομπίλης*

Από τη μία, σε περίπτωση υπερίσχυσης του ΝΑΙ θα υπάρχει, θεωρητικά, αποδοχή μιας δέσμης μέτρων τα οποία έχουν προταθεί και σίγουρα επηρεάζουν αρνητικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας και συνολικά την οικονομία.

Από την άλλη, σε περίπτωση υπερίσχυσης του ΟΧΙ οδηγούμαστε σε μία άγνωστη και πιθανόν καταστροφική κατεύθυνση, με συνέπειες των οποίων το εύρος αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την άποψη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, υποστήριξε σαφώς και από την πρώτη στιγμή το «ΟΧΙ στον εκβιασμό των δανειστών».

Εγώ λέω «ΟΧΙ στον συναισθηματικό εκβιασμό», στον οποίο υποβάλλει η κυβέρνηση τους πολίτες. Στηρίζοντας όλη τη ρητορική της στις λέξεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, προσπαθεί να οδηγήσει τον λαό στις κάλπες συναισθηματικά φορτισμένο, μην έχοντας καν προσπαθήσει να τους εξηγήσει τι θα σημαίνει αυτό το ΟΧΙ για τη ζωή τους και την πορεία της χώρας.

Επικαλείται συνεχώς ο πρωθυπουργός και τα στελέχη της συγκυβέρνησης τη δύναμη που έχει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αλλά για ποια δημοκρατία μιλούν, όταν μια φωνασκούσα μειοψηφία που υποστηρίζει το ΟΧΙ λιντσάρει λεκτικά και συναισθηματικά οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς, όπως «γερμανοτσολιάς» και «δοσίλογος»;

Την Κυριακή πρέπει να πάρουμε μια απόφαση με καθαρό μυαλό. Όταν θέλουμε να μιλάμε για «ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»,  πρέπει να δημιουργούμε συμμάχους και υποστηρικτές. Για να σε υποστηρίξει όμως κάποιος πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτό που τελικά θέλεις.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι σαφώς ορισμένο και διατυπωμένο: Έχει να κάνει με την επιθυμία των Ελλήνων αν θα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης ή όχι.

Το ΟΧΙ σημαίνει απομόνωση, σημαίνει απώλεια των οποιωνδήποτε συμμάχων και προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε όλους αυτούς που κατηγορούμε σήμερα για τη σκληρότητα που επιδεικνύουν απέναντι στην Ελλάδα.

Με ποια λογική θα δώσουμε δικαίωμα, με τη δική μας ψήφο, σε οποιονδήποτε να θεωρήσει επιλογή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια;

Την Κυριακή πρέπει να διαφυλάξουμε την ευρωπαϊκή πορεία και τη συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας στην ομάδα των 30 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, επίτευγμα το οποίο τόσο εύκολα ξεχάσαμε.

* Δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με τη δημοτική παράταξη Μαρούσι η Πόλη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet