Θρ. Σταυριδόπουλος: “Τα παιδιά μας… κομπάρσοι στον εκλογικό αγώνα”
Γνώμες

Θρ. Σταυριδόπουλος: “Τα παιδιά μας… κομπάρσοι στον εκλογικό αγώνα”

Ο εκλογικός αγώνας κάθε υποψήφιου δημάρχου και δημοτικού συμβούλου είναι θεμιτός και απόλυτα αποδεκτός, εφόσον δεν ξεπερνά τα όρια που θέτει όχι μόνο ο εκλογικός νόμος, αλλά και η κοινή λογική και οι βασικοί ηθικοί κανόνες της κοινωνίας μας.

Γράφει ο Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος*

Εδώ όμως, στο «Ευρωπαϊκό Μαρούσι», που ήταν η «Εστία» των Ολυμπιακών Αγώνων και όπου είναι η έδρα του προτύπου της δημοτικής αυτοδιοίκησης, κατά τον κο Γ. Πατούλη, τον δήμαρχό μας που ζητά ξανά την ψήφο των δημοτών για 3η συνεχή θητεία, ο κυριότερος κανόνας πολιτικής δεοντολογίας που απαιτεί να μην γίνονται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης οι ανήλικοι μαθητές/τριες και οι γονείς τους, έχει πάει στο καλάθι των αχρήστων από τον ίδιο το κο δήμαρχο.

Επιδεικτικά και χωρίς στοιχειώδη ντροπή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και δήμαρχος του Μαρουσιού κος Γιώργος Πατούλης, εδώ και 2 βδομάδες -δηλαδή στην κορύφωση του προεκλογικού πυρετού- σέρνει κυριολεκτικά τους γονείς και τα παιδιά από πλατεία σε πλατεία και από εκδήλωση σε εκδήλωση, έχοντας μεταθέσει χρονικά όλες τις επιδείξεις των δημοτικών ωδείων, των πολιτιστικών κέντρων του Δήμου και των δημοτικών χορευτικών συγκροτημάτων που μετέχουν μαθητές και μαθήτριες, από τον Ιούνιο στις 2 βδομάδες αυτές του Μαΐου, ώστε να πηγαίνει και να κορδώνεται για την προσφορά του Δήμου στους δημότες, εξασφαλίζοντας κομπάρσους τα παιδιά μας, ακροατήριο και χειροκροτητές τους ταλαίπωρους γονείς. Απορία προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στον συνδυασμό του δημάρχου μετέχουν ουκ ολίγοι εκπαιδευτικοί, ακόμη και λυκειάρχες σχολείων του Δήμου μας. Και όπως μου είπαν αρκετοί γονείς «μα καλά, ούτε ένας από αυτούς δεν έφερε μια αντίρρηση;»…

Με πλήρη αδιαφορία για το φορτωμένο πρόγραμμα των παιδιών, που αυτή την εποχή προετοιμάζονται για τις τελικές εξετάσεις του σχολείου, για τις εξετάσεις στις ξένες γλώσσες, για τις Πανελλαδικές, με πλήρη αναλγησία για τον εάν είναι καθημερινή με τα καταστήματα ανοικτά, από τα οποία οι εργαζόμενοι -όσοι ακόμη έχουν δουλειά- είναι αδύνατο να λείψουν, ο κος δήμαρχος εξαναγκάζει γονείς και μαθητές να τρέχουν σαν τρελοί και να υποχρεώνονται σε γείτονες, γνωστούς και συγγενείς για να προλάβουν τα απίθανα προγράμματα που έχει στήσει ο κος Πατούλης. Το μόνο που θέλει ο κος δήμαρχος είναι να έχει θεατές και ακροατήριο για τις φιέστες, που θεωρεί ότι θα του φέρουν δόξα και ψήφους. Και σε όλες τις ομιλίες του, όλως περιέργως, προτείνει στο ακροατήριο του να μείνει μακριά από την πολιτικοποίηση των δημοτικών εκλογών και μακριά από τις σειρήνες των κομμάτων!

Τι σύμπτωση μάλιστα η χθεσινή! Την 15η Μαΐου στις 8μ.μ., την ίδια ώρα δηλαδή με την κύρια ομιλία του αντίπαλου συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» στη πλατεία Κασταλίας, ο κος δήμαρχος είχε οργανώσει την εκδήλωση όλων των δημοτικών χορευτικών τμημάτων, με στόχο να εξαναγκάσει ένα μεγάλο αριθμό δημοτών να είναι εκεί και πουθενά αλλού. Κι όμως κε Πατούλη, η πλατεία γέμισε και το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου «σας καλώ να παραιτηθείτε κε Πατούλη υπέρ του Λευτέρη Μαγιάκη» το άκουσαν όχι μόνο οι παρευρισκόμενοι αλλά κι όλο το Μαρούσι!

Κε Δήμαρχε,

Ως γενικός γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, ως γονιός δηλαδή, σε διαβεβαιώνω ότι οι «κομπάρσοι» των παραστάσεων αυτών έχουν εξ αρχής αντιληφθεί τη μικρότητα των προθέσεών σας και θα σας το αποδείξουν λίαν συντόμως. Κυριακή κοντή γιορτή!

*Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet