Κώστας Αγγελής: Άβυσσος η ψυχή του «σοφού» λαού
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: Άβυσσος η ψυχή του «σοφού» λαού

“Η πολιτική του (Τσίπρα) είναι σαν την ταφόπλακα σε φέρετρο, όπου έχουν βάλει λάθος άνθρωπο μέσα ενώ ακόμη ζει. Οπότε ή που θα τον σώσουμε τελευταία στιγμή ή που θα τον “τσιμεντώσουμε” ζωντανό αυτή την Κυριακή”.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Με αυτόν τον παραστατικό τρόπο έκλεινε το άρθρο του στο “Πρώτο Θέμα” ο Θέμος Αναστασιάδης την Κυριακή των εκλογών, απευθυνόμενος όμως εις όμματα μη ορώντων και εις ώτα μη ακουόντων. Δυστυχώς ο “σοφός” λαός, γητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα, τις ονειρώξεις του και τον μάχιμο του χαρακτήρα του, τον επιβράβευσε και τον εξουσιοδότησε να συνεχίσει το έργο του.

Ο “σοφός” λαός τιμώρησε το παλιό που κατέστρεψε την οικονομία και τίμησε το νέο, που μέσα σε 7 μήνες κατάφερε να φέρει νέο μνημόνιο – συμφωνία 13 φορές βαρύτερο από το 1 δισ. μέτρων του επαχθούς mail Χαρδούβελη, να κλείσει τράπεζες και Χρηματιστήριο, να διαλύσει την παιδεία, να στοχοποιήσει τις όποιες επενδύσεις είχαν γίνει στη χώρα, να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες στα νησιά, με την ανύπαρκτη μεταναστευτική του πολιτική.

Ο “σοφός” λαός επανεξέλεξε αξιοκρατία, έχοντας τρανά δείγματα του επταμήνου της πρώτης φοράς Αριστερά, όπως τον ξάδερφο του πρωθυπουργού να διορίζεται στο υπουργείο Εξωτερικών, τον αδερφό της κας Δούρου να γίνεται σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού και ο σύντροφός της διευθύνων στην ΕΥΔΑΠ. Αξιοκρατικά η σύντροφος του κ. Βίτσα έγινε γ.γ. στο υπουργείο Υποδομών, την ώρα που η σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης διοριζόταν πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Υποδιοικητής της Τράπεζας Ελλάδος ανέλαβε ο μνηστήρας της κόρης του κ. Κοτζιά, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου των “αναγκαίο καλό” ΑΝΕΛ τοποθετούσε την κόρη της και τη γραμματέα της στο Εθνικής Άμυνας του προέδρου της.

Λαμπρά!!!

Ο “σοφός” λαός εξάλλου, διέκρινε και υπερψήφισε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έναντι του παλιού διαπλεκόμενου και διεφθαρμένου συστήματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρέθηκε απολογούμενη για τον κύριο 12% προμήθεια Κατρούγκαλο, για τα εμβάσματα του κου Μάρδα στην κόρη του στο εξωτερικό για να φοιτήσει, όταν φοιτήσει. Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν μια άλλη πολυσχιδής προσωπικότητα στον χώρο των δημοσίων έργων και των εργολαβιών από την εταιρεία του, που δεν ήταν εταιρεία του. Ο τραγέλαφος με τη στρατιωτική θητεία του κου Τάσου -γραμματέα- Κορωνάκη, οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μαμάς της κας Βαλαβάνη, η ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας του κου Γιάνη, η off-shore του κου Χαϊκάλη, το εκατομμύριο του κου Μητρόπουλου ήταν κομβικά σημεία του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς μέσα σε ένα επτάμηνο.

Ο “σοφός” λαός ψήφισε και πάλι ώριμα. Το 2009 ο «λεφτά υπάρχουν» άνοιξε τον λάκο σε μια ημιθανή και καταχρεωμένη χώρα. Το 2012 ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάνηψης, μέσα στον τάφο όμως, με σημάδια βελτίωσης. Τον Ιανουάριο του 2015 η πρώτη φορά Αριστερά, που διαρκώς διαφωνούσε με τη θεραπεία, άρχισε να τοποθετεί την ταφόπλακα και να την βαφτίζει αξιοπρέπεια, αγώνες, διεκδικήσεις, θεωρώντας πως έτσι θα σωθεί η χώρα και πριν λίγες μέρες με την επιλογή του ” σοφού” λαού άρχισε το “τσιμεντάρισμα”.

Άβυσσος η ψυχή του “σοφού” λαού.

Υ.Γ. Οι ευθύνες των αστικών κομμάτων είναι μεγάλες για ό,τι ζει η χώρα σήμερα, όπως και για το πώς οδηγηθήκαμε εδώ. Η αυτοκριτική, η ανάληψη ευθυνών, η αποχώρηση κάποιων, ένα δυναμικό restart με νέα άφθαρτα φρέσκα πρόσωπα και ξεκάθαρη ιδεολογία είναι ίσως τα πρώτα βήματα μήπως και κλείσει επιτέλους η παρένθεση.

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet