Κώστας Αγγελής: 100 ημέρες στο ουτοπικό τους συννεφάκι…
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: 100 ημέρες στο ουτοπικό τους συννεφάκι…

100 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 100 ημέρες ασυνεννοησίας, ασυναρτησίας, ασάφειας. 100 ημέρες δηλώσεις έπαρσης, κομπορρημοσύνης και βλακείας, σε ένα πρωτόγνωρα ολέθριο μείγμα.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Μάθαμε ότι “αυτό που θέλουν οι Έλληνες δεν είναι ούτε χρήματα, ούτε δουλειές, αξιοπρέπεια θέλουν”, όπως και ότι “δε θέλουμε τη δόση, μόνο χρόνο”, από τον λαλίστατο κ. Βαρουφάκη. Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε από τον κ. Λαφαζάνη ότι “εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα για την Ευρώπη και όχι τόσο για την Ελλάδα”, την ώρα που ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι “θα έχουμε συμφωνία με τους δανειστές τη Μεγάλη Εβδομάδα”. Η κα Βαλαβάνη μας προέτρεψε “πληρώστε φόρους και ρυθμίστε οφειλές, είναι πατριωτικό καθήκον” , και με αριστερή ειλικρίνεια μας ομολόγησε ότι δεν ξέρει να συμπληρώσει τη φορολογική της δήλωση και ζει για την ημέρα που και μια “νοικοκυρά θα μπορεί να γίνει υπουργός”.

100 ημέρες ανέξοδης μαγκιάς, απαξίωσης, λοιδορίας, αβεβαιότητας.

Ο “έλα μωρέ και τι έγινε” κ. Φλαμπουράρης μας εξήγησε ότι “τα χρέη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αέρας, γι΄ αυτό και εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα”, ενώ συγχρόνως μας καθησύχαζε δηλώνοντας ότι “τα λεφτά θα μας τα δώσουν, δεν τους συμφέρει να μη μας τα δώσουν”.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια. Τα πρωινά απλώς λιάζονται. Συνεχίζει η κα υπουργός ότι δε γνωρίζει πού πηγαίνουν και πώς εγκαταλείπουν τη χώρα και επιχειρηματολογεί ότι “απλώς εξαφανίζονται”. Καταλήψεις, βανδαλισμοί, αντιεξουσιαστές και ο κ. Πετράκος, βουλευτής, λύνει τον γρίφο και αποκαλύπτει “ενεργούμενα ξένων υπηρεσιών ή παρακρατικοί οι καταληψίες. Να επέμβει η ΕΥΠ”.

100 ημέρες ακούμε τα πάντα από όλους, 100 ημέρες ενδιαφέρουσες για τους κωμικούς του μέλλοντος, αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες στο πώς γελοιοποιείται, απαξιώνεται και εν τέλει καταστρέφεται μια χώρα.

Ο εγκληματολόγος – καθηγητής- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όταν σταμάτησε την αρθρογραφία για το πώς πρέπει να διοικεί ο υπουργός το δικό του υπουργείο και έκανε τις δέουσες υποδείξεις στον εαυτό του, μας εξέπληξε με την άποψή του για τον πατέρα -δολοφόνο της μικρής Άννυς όταν δήλωνε “συνήθως, ξέρετε, αυτοί αυτοκτονούν ή έχουν βίαιο θάνατο από αλλού”! Το είπε και είναι ο αρμόδιος υπουργός. “Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο της Βουλής αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε” προειδοποιούσε συναδέλφους της βουλευτές η πρόεδρος της Βουλής, ενώ κορυφαία δεικτικά ήταν και η εύθυμη απειλή του α΄ αντιπροέδρου κου Μητρόπουλου όταν η πρόεδρος έλειπε στην Αρμενία, “μη γελάτε, γιατί από Δευτέρα θα έρθει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα αναπολείτε αυτά που μου λέτε”.

Μ΄αυτά και μ΄ αυτά φτάσαμε στις 7 Μαΐου, στο δημοσίευμα του Economist το οποίο, με αφορμή τις 100 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και με τίτλο “Αυτοκαταστροφικός Αχιλλέας ο Τσίπρας, γράφει: “Μετά από περισσότερο από 3 μήνες διαπραγματεύσεων… τα αποθέματα του φιλελληνισμού μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας αρχίζουν να στερεύουν εντελώς. Ζουν στο ουτοπικό τους συννεφάκι… Ίσως είναι αφελές να περιμένει κανείς οτιδήποτε άλλο. Πριν από λίγα χρόνια πολλοί από εκείνους που σήμερα έχουν επιτελικές θέσεις περνούσαν τον χρόνο τους συζητώντας τις αντιφάσεις του καπιταλισμού… Ελάχιστοι είχαν ποτέ διοικήσει κάτι, πόσο μάλλον κυβερνήσει. Οι ευρωπαϊκές επαφές τους είναι περιορισμένες…” Και καταλήγει στο πόσο ολέθρια λανθασμένες μοιάζουν όλες οι επιλογές του κου Τσίπρα.

Είναι φορές που ο σχολιασμός περισσεύει, εδώ η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία και καθώς το ουτοπικό τους συννεφάκι ταξιδεύει στον κυκλώνα και την καταιγίδα, προσπαθούμε εύθυμα ακόμη να τους αντιμετωπίσουμε.

Συνεχίζεται….

και θα συνεχίζεται όσο οι κυβερνώντες (υπουργοί, βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), θα μας “βομβαρδίζουν” με ανέξοδες δηλώσεις ασυναρτησίας!

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης (2011-2012), πρόεδρος Αετοπούλειου (2013).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet