Κώστας Αγγελής: Kαληνύχτα κύριε υπουργέ…
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: Kαληνύχτα κύριε υπουργέ…

Και φτάσαμε στο απόγευμα της 24ης Απριλίου, 90 ημέρες μετά την περιφανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, για να ακούσουμε τον λαλίστατο υπουργό Οικονομικών μας να δηλώνει ανερυθρίαστα από τη Ρίγα: “Θέλουμε μια συμφωνία και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς για να το πετύχουμε αυτό. Το κόστος από το να μην πετύχουμε λύση θα είναι τεράστιο για όλους μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Σοβαρά; Θέλουμε συμφωνία; Κάνουμε και συμβιβασμούς; Το κόστος θα είναι τεράστιο χωρίς λύση; Τι μας λέτε κύριε υπουργέ; Πού πήγε ο τσαμπουκάς σας; Πού πήγαν οι κόκκινες γραμμές σας; Η σκληρή σας στάση; Πού πήγαν οι Πινοσέτ και οι Τσολάκογλου; Πού πήγε το θέλουμε να τελειώσει η ταπείνωση; Τα Βrussels group που θα έλυναν τα προβλήματά μας, τα “ένδοξα Παρίσια” που θα διαπραγματευόμαστε μακριά από την κακιά “Τρόικα” της Αθήνας, που οσονούπω επιστρέφει σα να μην πέρασε μια μέρα; Τι ακριβώς κάνετε όλο αυτό το διάστημα;
Μπορείτε κύριε να κοροϊδεύετε πολλούς ανθρώπους για λίγο καιρό, μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους ανθρώπους για πολύ καιρό, όμως όλους και για πάντα δε γίνεται.

Με έπαρση ξεκινήσατε την υπουργική σας καριέρα, με lifestyle μοναδικό για Έλληνα πολιτικό πορεύεστε. Με την εμφατική σας παρουσία, τύπος, τηλεόραση, sites, blogs, σας αφιέρωσαν εκατοντάδες εργατοώρες με αμέτρητες συνεντεύξεις όπου γης, ενώ τα φλας ποτέ δεν έπαψαν να δημιουργούν εκτυφλωτική λάμψη γύρω σας. Τρεις μήνες με την εμπιστοσύνη – ανοχή χιλιάδων ψηφοφόρων σας, κύριε, εμπλουτίζετε το σπουδαίο βιογραφικό σας και προσθέτετε εμπειρίες στην επιστημοσύνη σας. Προκλητικά αντιμετωπίζετε τους ιθαγενείς, έχοντας εγκαταστήσει το υπουργικό σας γραφείο ανά τας Ευρώπας. Δημιουργήσατε μια δική σας πραγματικότητα, προσπαθήσατε να την επιβάλετε στους εταίρους και δανειστές μας. Όμως η συμπάθεια και τα χαμόγελα αισιοδοξίας των πρώτων ημερών μετατράπηκαν γρήγορα σε ειρωνεία και εκνευρισμό. Τους είναι δύσκολο βλέπετε, κύριε υπουργέ, να παρακολουθήσουν τη… γοητευτική σας ασάφεια και την… πολυδαίδαλη σκέψη σας.

Βοηθήστε τη μνήμη μου κύριε υπουργέ, αλλά δύσκολα μπορώ να θυμηθώ Ευρωπαίο αξιωματούχο να αποκαλεί “τζογαδόρο, ερασιτέχνη και καιροσκόπο” υπουργό της πατρίδας μου. Αν αυτό είχε συμβεί στην προηγούμενη κυβέρνηση, μέσα σε λίγες ώρες οι αγανακτισμένοι, οι αλληλέγγυοι και οι… podemos θα είχαν στήσει λαϊκά δικαστήρια στο Σύνταγμα και με συνοπτικές διαδικασίες θα ζητούσαν την εκτέλεση των προδοτών.

Δυστυχώς ο χρόνος τελειώνει κύριε, φροντίστε τουλάχιστον να αποχωρήσετε εγκαίρως, μήπως και ο επόμενος προλάβει να περισώσει κάτι από αυτή τη χώρα, που επιμελώς διαλύετε και εκθέτετε καθημερινά, εσείς και η παρέα σας. Καληνύχτα κύριε υπουργέ. Αρκετά ως εδώ!

 * Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet