Νίκος Πέππας: Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και τον λαϊκισμό
Γνώμες

Νίκος Πέππας: Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και τον λαϊκισμό

Δύο είναι οι παρατηρήσεις μου αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που συνέβησαν σε διάστημα μόλις 7-8 μηνών:

Ενορχηστρωμένα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κεντρική διοίκηση του κράτους, τα χρόνια κυρίως της «Πασοκικής» ανάπτυξης, δημιούργησαν ένα περιβαλλοντολογικό και οικιστικό έκτρωμα που έμελλε να γίνει κυριολεκτικά ο τάφος ανθρώπων και περιουσιών. Κάποιοι από τους ανθρώπους που έβαλαν την υπογραφή τους στο ρυμοτομικό τερατούργημα βρίσκονται ακόμη σε καίρια πόστα και καταδικάζουν, σουρεαλιστικά, τα δικά τους πρότερα πολιτικά εγκλήματα ή την αδράνεια της τωρινής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Αττικής, υπό την εκλεγμένη διοίκηση επιλογής ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν και στο θέμα της πρόβλεψης και προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα ότι κινήθηκαν πολιτικά όπως και στο Μνημόνιο -θα τα τιθάσευαν! Με ένα μαγικό ραβδί δε, θα εκτελούσαν ΚΑΙ όλα τα μεγάλα έργα που βάλτωναν στο γραφειοκρατικό βούρκο ή περίμεναν (σε βάθος δεκαετίας) κάποια απόφαση δικαστηρίου. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή και έχει πλημμυριστεί κυριολεκτικά (λόγω Μάνδρας) από την οργή των συμπολιτών μας, που ψήφισαν το 2014 και 2015 Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυβέρνηση για να κάνουν όσα υποσχέθηκαν: να σκίσουν μνημόνια, νόμους και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που κρατούσαν την Ελλάδα πίσω.

Γράφει ο Νίκος Πέππας*

Ας σοβαρευτούμε κάποτε.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε από αγάπη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν τη χρησιμοποιούμε ως ευκαιριακό σκαλοπάτι για άλλες επιδιώξεις, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα προβλήματα της πατρίδας μας και της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα, είναι θηριώδη και αγγίζουν όλους τους τομείς της διοίκησης, κεντρικής και τοπικής α’ και β’ βαθμού.

Κανείς πολιτικός που δεν θέλει πλέον να γίνεται ρεντίκολο των λεγομένων του, δεν πρέπει να τάζει θαύματα, όταν η γραφειοκρατία και η κατάλυσή της αποτελεί κομβικής σημασίας εθνική επιλογή που απαιτεί εθνική συναίνεση. Και αυτό γιατί όλο το κράτος έχει στηθεί γύρω από χιλιάδες νόμους και διατάξεις που εξυπηρετούν περισσότερο την ύπαρξη του «μηχανισμού» που τους εφαρμόζει, παρά τους πολίτες που διαρκώς βασανίζονται.

Αυτός ο κυκεώνας δεν καταργείται με έναν νόμο. Αν ήταν έτσι εύκολο, θα είχε γίνει. Διότι έχουμε μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι με έναν νόμο και μία πράξη θα καταργούσε ό,τι πονά την Ελλάδα, όπως το επονείδιστο Μνημόνιο, γιατί όχι λοιπόν και όλους εκείνους τους νόμους που δεν επιτρέπουν να προχωρήσουν έργα που θα έσωζαν τις ζωές των πολιτών; Το άδοξο τέλος των θαυματοποιών, λοιπόν.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια αυτό το φαινόμενο (της γραφειοκρατίας) έχει χειροτερέψει και τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνουμε. Η «διαγώνια» απάντηση της περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρ. Δούρου, εκλεγμένης από το 2014, για το δράμα της Δυτικής Αττικής του Νοεμβρίου του 2017 και του πρόσφατου, είναι ότι: α) φταίει η γραφειοκρατία και β) ο Θεός.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις, ακόμη και αν δεν τον πιστεύεις λόγω ιδεολογίας. Όμως Τον ευχαριστούν ακόμη και οι ιδεοληπτικοί κυβερνητικοί που δεν βρέχει ομοίως και σε άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου και δεν τους φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση…

Με τη γραφειοκρατία και τον λαϊκισμό, από την άλλη, πρέπει να συγκρουστούμε. Πολύ γρήγορα.

Έχοντας διαχειριστεί καταστροφικές πυρκαγιές, κυρίως από τη θέση του αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής, αλλά και ως ενεργός πολίτης της Περιφέρειας, οφείλω να σημειώσω ότι τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με αφορισμούς, ούτε με καταγγελίες και το κυριότερο με προεκλογικές κορώνες, που αποβαίνουν μοιραίες για το μέλλον ενός τόπου.

Αλήθεια με την πρόληψη των πυρκαγιών τι γίνεται; Όπως με τη Μάνδρα;

Η επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πρέπει να είναι διοίκηση σοβαρή, με αποδεδειγμένη πείρα και ήθος. Και σε αυτό το επιτακτικό πρόσταγμα πρέπει όλοι εμείς που αγαπούμε την Περιφέρειά μας να βγούμε μπροστά και δυναμικά, χωρίς περιστροφές, να δηλώσουμε πατριωτικό παρών.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής σήμερα χρειάζονται τη βοήθειά μας, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Τώρα, άμεσα! Για αύριο χρειάζονται κάποιον να τους οδηγήσει μακριά από νέους εγκληματικούς λαϊκισμούς και πολιτικές.

* Πρώην αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet