“Ρέκβιεμ” για την Αττική
Γνώμες

“Ρέκβιεμ” για την Αττική

Αν ήμουν ικανός θα συνέθετα ρέκβιεμ, αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συντάξω ένα δελτίο Τύπου…

Γράφει ο Νάσος Αθανασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓIA THN ATTIKH

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το αφρικανικό ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας ανακήρυξε τον “προτιμώμενο επενδυτή”.

Την ίδια ημέρα το υπουργείο Ανάπτυξης διατυμπάνισε ότι το 2016 θα λειτουργούν πλήρως οι νέες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων. Σε ειδική ημερίδα ανακοινώθηκε ορθά κοφτά ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων στην Περιφέρεια Αττικής (ακούς, Κερατέα;).

Στο Ελληνικό προετοιμάζουν την κατασκευή ξενοδοχείων, κατοικιών, καζίνο και… λίγου πάρκου για τα μάτια του κόσμου!

Στο πολύπαθο σώμα της Πεντέλης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη νέα πληγή. Διαπλατύνεται ο δρόμος Διονύσου-Νέας Μάκρης για να μπορούν τα Ι.Χ. των λουομένων στον Σχοινιά να προσπερνούν τα απορριμματοφόρα που θα αδειάζουν στο Γραμματικό.

Η μαρίνα Αλίμου γίνεται μινιατούρα Σαγκάης. Μπετόν θα κρύβει τη θάλασσα από τους κατοίκους. Εδώ όλα καταδικάζονται εις θάνατον δια της αξιοποιήσεως!

Πανηγυρίζουν γι’ αυτά και λοιδορούν όσους δείχνουν την άλλη, τη γνήσια, ανάπτυξη που αποδίδει περισσότερα γιατί αντέχει περισσότερο χωρίς να σκοτώνει. Όσοι αγαπούμε τη Αττική οφείλουμε σήμερα να πούμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της το εξής απλό κι εξόφθαλμο:

Την Αττική ως τοπίο, τα μέρη που ξέρατε και που σε ορισμένα σημεία τους παρέμεναν ολόιδια με το αρχαίο και μεσαιωνικό παρελθόν τους, δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ πια! Τον Μάιο, θυμηθείτε ότι τα δέντρα δεν ψηφίζουν…

Ο Νάσος Αθανασίου είναι βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet