Σπ. Αλεξίου: ΟΧΙ στον εφιάλτη των μνημονίων, ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής!
Γνώμες

Σπ. Αλεξίου: ΟΧΙ στον εφιάλτη των μνημονίων, ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής!

Δημοψήφισμα λοιπόν! Μετά από 41 χρόνια, από τον Δεκέμβριο του 1974, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά στο ΝΑΙ ή το ΟΧΙ. Τότε, το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ αφορούσε τον χαρακτήρα του πολιτεύματος. Σήμερα, σε τι καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός και σε ποια κοινωνική πραγματικότητα;

Μετράμε 4.000 αυτοκτονίες, 1.500.000 άνεργους, 3.000.000 ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 2.000.000 εργαζόμενους/ες που δουλεύουν χωρίς βασικό μισθό και ασφάλεια, εκατοντάδες χιλιάδες νέους που παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης

Γράφει ο Σπύρος Αλεξίου*

Μετράμε διαλυμένα νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες.

Μετράμε την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, την καταρράκωση κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Προτείνει η, μετονομασμένη σε “θεσμούς” τρόικα, να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, να βυθιστεί κι άλλο ο λαός μας σε αυτόν τον εφιάλτη, μας απειλούν πως θα χάσουμε αυτόν τον… παράδεισο, αν αντισταθούμε! Αμφισβητούν, μαζί με τα φερέφωνά τους (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα του λαού να αποφασίσει. Γι΄ αυτούς, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες είναι καλοί για να δουλεύουν ως ανασφάλιστοι σκλάβοι, να πληρώνουν φόρους ώστε να απαλλάσσονται οι “αναξιοπαθούντες” εφοπλιστές, να πεθαίνουν σε “ατυχήματα” στα κάτεργα των Λάτσηδων αλλά… ε, όχι και να αποφασίζουν!

 Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει στη συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξη και ταπείνωσή του.

Από την πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα αποδείχτηκε καθαρά η φύση και ο ρόλος του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη, οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης, η τακτική της αναγνώρισης και πληρωμής του ληστρικού χρέους, το κείμενο των περίφημων “47 σελίδων” είναι φανερό πως δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική λύση, αντίθετα αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο τους διεθνείς τοκογλύφους.

Το παλλαϊκό ΟΧΙ της Κυριακής θα πρέπει να είναι ΟΧΙ σε ΚΑΘΕ μνημόνιο! Θα πρέπει να είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση των μνημονίων. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ρήξη με  την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Αυτή η πολιτική είναι η μόνη που μπορεί να διαμορφώσει δυνατότητες για δουλειά στους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Η Κυριακή 5 Ιουλίου δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή του δρόμου της ανατροπής.

* Δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής δημοτικής παρέμβασης Φυσάει Κόντρα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet