Στ. Παπαχαρίτος: Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε νέους ανθρώπους
Γνώμες

Στ. Παπαχαρίτος: Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε νέους ανθρώπους

Σε μία εβδομάδα περίπου, μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, που είθισται να είναι η πιο «καυτή»  περίοδος. Θα δούμε συνεπώς, υποψήφιους να πατούν πάνω σε άλλους για να δώσουν μια κάρτα, αλλά και ευγενικούς υποψηφίους που νοιάζονται για την πόλη μας οι οποίοι θα συζητήσουν μαζί μας για τα προβλήματά της.

Γράφει ο Στέφανος Παπαχαρίτος*

Θα δούμε αυτούς που έχουν εκλεγεί δύο και τρεις τετραετίες τώρα να δηλώνουν σίγουροι ότι θα επανεκλεγούν, κάποιους να μαλώνουν ήδη για τις αντιδημαρχίες που θα πάρουν. Θα δούμε, όμως, και τους υποψηφίους που δεν είναι αυτοσκοπός της ζωής τους να εκλεγούν, αλλά αντιθέτως επιθυμούν απλά να βοηθήσουν τον τόπο τους. Τέλος, θα δούμε και τους λεγόμενους «φυτευτούς», οι οποίοι στηρίζονται άτυπα από πολιτικά κόμματα ή συμφέροντα και μάχονται με νύχια και με δόντια για μια θέση στη «βουλή» της πόλης μας, αλλά και αυτούς τους υποψηφίους οι οποίοι «ανθίζουν» μόνοι τους και αν και πολλές φορές παρεμποδίζονται από παράσιτα διαφόρων ειδών στηρίζονται στην αγάπη τους για τον τόπο που μεγάλωσαν, στην τεχνογνωσία που κατέχουν, στις εμπειρίες που απέκτησαν εντός ή και εκτός της χώρας και στην αγάπη των γνωστών, των φίλων και των απλών πολιτών  γι΄ αυτό που είναι και γι΄ αυτό που μπορούν να προσφέρουν στην πόλη τους.

Ας μην γελιόμαστε, αν σκεφτούμε πως ήταν πριν από 5, 10, 20 ή 30 χρόνια τα πεζοδρόμια, το κυκλοφοριακό, το αποχετευτικό, η καθαριότητα και άλλα πολλά θέματα τα οποία βάζουν φρένο στην ευκολότερη και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα στο Μαρούσι, δεν θα δούμε πολλές διαφορές με το σήμερα. Θυμάμαι, όταν ήμουν παιδί και έπιανε μια βροχή στο Μαρούσι, χοροπηδούσαμε για να αποφύγουμε τις γεμάτες νερό λακκούβες στον δρόμο μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι μας. Αν και τότε ως παιδί το θεωρούσα διασκεδαστικό, τώρα ως ενήλικος θλίβομαι πραγματικά όταν ένα μικρό παροδικό καιρικό φαινόμενο μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλη αναστάτωση και άγχος στους κατοίκους του Αμαρουσίου. Και αυτό αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της στασιμότητας.

Απ΄ την άλλη, το Μαρούσι δεν είναι ένας φτωχός δήμος. Έχει οικονομικούς πόρους και θα μπορούσε να αποτελέσει μια βιώσιμη και πιο ανθρώπινη πόλη. Οι πόροι όμως αυτοί είτε από κακοδιαχείριση, είτε από λάθος επιλογές και αποφάσεις, δεν διατίθενται για έργα που θα βοηθούσαν την καλύτερη καθημερινή διαβίωσή μας. Μιλώντας περί σωστής διαχείρισης, έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι διαχειρίστηκαν αυτά τα θέματα; Τα οικονομικά, τα πολιτιστικά, την καθαριότητα, το πολεοδομικό, τα διαχειρίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν πρωτίστως τη γνώση ή την ειδίκευση στα συγκεκριμένα αντικείμενα;

Είμαστε στο σημείο που πολιτικά έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Κατά τη γνώμη μου έχει έρθει η στιγμή να δώσουμε την ευκαιρία και να εμπιστευτούμε νέους ανθρώπους οι οποίοι θα καταθέσουν δείγμα γραφής. Να αφήσουμε στην άκρη το δοκιμασμένο που τελικά απέτυχε, το παλιό, τη μιζέρια, την απαξίωση και να δώσουμε χώρο σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους. Να δώσουμε χώρο στην αισιοδοξία, στην τεχνογνωσία, στην όρεξη για δουλειά. Να αποφύγουμε όσους χρησιμοποιούν την εκλογή προς ίδιον συμφέρον. Να σταματήσουμε να πιστεύουμε πως όλα είναι δύσκολα να γίνουν επειδή κάποιοι μας έχουν πείσει ότι είναι έτσι.

Ας μην τα παρατήσουμε. Ίσως, αυτό το χρονικό σημείο να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Γνωρίζουμε άλλωστε όλοι πως οι πολιτικές φτιάχνονται από ανθρώπους και πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο πολίτης και ο κάτοικος πρέπει να συμμετέχουν και στην διαμόρφωση της πολιτικής και στον διάλογο και στη διαβούλευση, αλλά και στην τελική απόφαση. Αν δεν συμμετέχουν ή δεν εισακούγονται, πρέπει να συμμετέχουν και πρέπει να εισακούγονται. Με την ψήφο μας, αποφασίζουμε για τη σύνθεση των ανθρώπων που θα αντιπροσωπεύσουν εμάς και την πόλη μας.

Ας ψηφίσουμε συνεπώς ανθρώπους που πραγματικά θα μας αντιπροσωπεύουν όπως επιθυμούμε και μας αξίζει. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές ας αφήσουμε το παλιό και το δοκιμασμένο που τελικά δεν ήταν αποτελεσματικό. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν, να κριθούν, να διακριθούν για την ορμή τους, να δώσουν τις μάχες και να κερδίσουν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

*Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή του υποψηφίου δημάρχου Πάνου Βραχνού

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet