Σωτήρης Ησαΐας: Συγκεκριμένες προτάσεις για τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Γνώμες

Σωτήρης Ησαΐας: Συγκεκριμένες προτάσεις για τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στο θέμα σχετικά με τις παράνομες κεραίες, παρότρυνα με προτάσεις μου τον δήμαρχο και δημοσίως δεσμεύτηκε, να παράσχει κάθε νομική κάλυψη στους συνδημότες μας για τον αγώνα τους ενάντια στις παράνομες κεραίες, όπως επίσης να καλύψει το τυπογραφικό κόστος αφισών όπου θα τοιχοκολούνται στις πολυκατοικίες που θα εντοπίζονται οι παράνομες κεραίες, για να γίνεται γνωστό σε όλους τους κατοίκους της συγκεκριμένης οδού και όχι μόνο.

Γράφει ο Σωτήρης Ησαΐας*

Ο Δήμος οφείλει να δημοσιεύσει όχι μόνο πόσες αριθμητικά κεραίες, νόμιμες ή παράνομες, έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες πολυκατοικιών, αλλά και να ενεργήσει με συντονισμένες δράσεις στον εντοπισμό όλων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την ακριβή διεύθυνσή τους. Επεσήμανα, επίσης, ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να συνεργαστεί με την ΕΕΤΤ (Επιτροπή  Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) που είναι ο αρμόδιος θεσμικός φορέας ο οποίος επιβάλλει πρόστιμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, μπορεί ο Δήμος Αγίας Πρασκευής να συνεργαστεί με τους κατοίκους της επιτροπής αγώνα ενάντια στις παράνομες κεραίες, χρησιμοποιώντας διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα του Εθνικού Κτηματολογίου και να εντοπίσουν ηλεκτρονικά παράνομες κεραίες τοποθετημένες στις ταράτσες των πολυκατοικιών εντός του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Είναι αστείο να ακούς από δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς ότι με τη βία θα κατεβάσουν παράνομες κεραίες. Ο νομοθέτης και τα αρμόδια θεσμικά όργανα λειτουργούν υπέρ της προστασίας των πολιτών. Αλοίμονο εάν ο καθένας έπαιρνε τον νόμο στα χέρια του. Οι λεονταρισμοί και οι θεατρινισμοί περισσεύουν, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και μόνο εντυπωσιαμούς θέλουν να προκαλέσουν.

Ενημερώνω ότι η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με το σύστημα αδειοδότησης κινητής τηλεφωνίας. Σήμερα υπάρχουν τρεις χιλιάδες εκκρεμείς αδειοδοτήσεις από σταθμούς βάσης (κεραίες) που είχαν εγκατασταθεί στο παρελθόν και αναμένονται έξι με επτά χιλιάδες νέες αιτήσεις αδειοδότησης, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες κεραίες σε τεχνολογίας 4G. Πόσες απο αυτές αφορούν στην πόλη της Αγίας Παρασκευής;

Προτείνω στη σημερινή  δημοτική αρχή ότι, λόγω της αναβάθμισης όλων των κεραιών από τεχνολογία 3G σε 4G, είναι χρονικά η κατάλληλη ευκαιρία και δεν επιδέχεται καμμία διακιολογία ο Δήμος να μην γνωρίζει με ακρίβεια τον εντοπισμό των νομίμων, αλλά πολύ περισσότερο τών παράνομων, κεραιών σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Οφείλουμε να ενεργήσουμε και να αξιοποήσουμε όλα τα δημοκρατικά, τεχνολογικά και διαδικαστικά μέσα.

* Πολιτικός επιστήμων – Διεθνολόγος, πολιτευτής Β΄ Αθηνών, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet