Σ. Ησαΐας: Οι προκλητικές δηλώσεις Φίλη και ο ενδοτισμός στην Αυτοδιοίκηση
Γνώμες

Σ. Ησαΐας: Οι προκλητικές δηλώσεις Φίλη και ο ενδοτισμός στην Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση επί της πρόσφατης τοποθέτησης του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία των Ποντίων, κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας.

Ο κ. Σ. Ησαΐας, αφού καταδικάζει απερίφραστα την προαναφερόμενη δήλωση του υπουργού, επικρίνει και το σχόλιο του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, σε ανάρτηση σχετική με το ζήτημα του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφία Γιάννη Λογοθέτη.

Σχόλια (1)Σχόλια (2)

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σ. Ησαΐα.

Σήμερα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ισοπεδώσει τα ελληνικά νοικοκυριά, επιβάλλοντας 23% ΦΠΑ στα ιδωτικά σχολεία, σχολές και φροντιστήρια της γειτονιάς και ενώ υπολειτουργούν τα δημόσια σχολεία με κενά σε διδακτικό προσωπικό, καθηγητές και δασκάλους και με ελείψεις σε βιβλία, ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, με επαίσχυντο τρόπο, 24 ώρες μετά τις εκλογές στην Τουρκία, αμφισβήτησε ευθέως στην ε3λληνική τηλεόραση τη Γενοκτονία  353.000 Ελλήνων του Πόντου.

Είναι προσβολή στην Ελληνική Ιστορία, στους νεκρούς και στους απογόνους τους, όταν η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναγνωρίστηκε από την Ελληνική Δημοκρατία το 1994, όπως επίσης και απο τη διεθνή Ένωση Παρατηρητών Γενοκτονιών το 2007 και όχι μόνο.

Το χειρότερο δε, είναι το πολιτικό ατόπημα, με ηλεκτρονικό σχόλιο πολιτικής συμπαράστασης του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, στον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο διατυπώθηκε ως εξής:

“Μιλά ήρεμα και νηφάλια. Δέν έχει δικαίωμα άποψης;”.

Εν έτει 2015, ο υπέρμετρος κομματικός ενδοτισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ανιστόρητες πολιτικές συμπεριφορές απαξίωσης, μόνο επικίνδυνες διχαστικές νοοτροπίες, με δυσάρεστα αποτελέσματα ανάμεσα στους δημότες μπορούν να επιφέρουν.

Λυπούμαι βαθύτατα.

Σωτήριος Ησαΐας                                                                                       

Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, πολιτευτής Β’ Αθηνών, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet