Φ. Αλεξόπουλος: Επιτακτική η ίδρυση του «ΚΥΣΕΑ Πανδημιών»
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: Επιτακτική η ίδρυση του «ΚΥΣΕΑ Πανδημιών»

Κλιματική αλλαγή, κατασπατάληση πρασίνων πόρων από περιβάλλον, επιστημονικά προγράμματα επικίνδυνα για την ανθρωπότητα, κεραίες 5G, δορυφόροι εταιρειών επικοινωνίας διάσπαρτοι περιμετρικά της γης κ.λπ.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Όλα τα παραπάνω και πολλά αλλά, που λόγω χώρου στο κείμενο μου δεν μπορώ να αναλύσω και να απαριθμήσω, δημιούργησαν και δημιουργούν δυστυχώς, ένα νέο απέραντο τεχνολογικό «κομφούζιο» που ανεξέλεγκτα οδηγεί την ανθρωπότητα και τον άνθρωπο σε «επικινδύνους δρόμους» για την ζωή και το μέλλον του, στον πλανήτη.

Δυστυχώς η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να την ελέγξει. Από εδώ και στο εξής, άνθρωπος και επιστήμη, θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή αφύπνιση.

Τώρα στο θέμα μας: 

Αν θέσουμε την υγεία και την οικονομία ως αλληλένδετα στοιχεία μιας κοινωνίας, (για την ομαλή λειτουργία της) και αν θεωρήσουμε την πανδημία ως ένα νέο είδος σύγχρονης πολεμικής σύρραξης, τότε ασφαλώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως να δημιουργήσει ένα συντονιστικό επιστημονικό όργανο (ΚΥΣΕΑ Πανδημιών)… 

Δυστυχώς αντιληφθήκαμε αργά ότι: 

Από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, οι «πολιτικές κινήσεις» και οι «επιστημονικές» συμβουλές των «ΠΑΝΕΛ NEWS 6:30 Μ.Μ.», για την αποτροπή και την εξάλειψη της πανδημίας Covid-19, με αποκορύφωμα τη «διαμάχη της μάσκας» στα σχολεία όλης της χώρας από τους μεν, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς βασιστήκαμε σε εντελώς λάθος κινήσεις και συμβουλές, από λάθος άτομα, που δεν είχαν την γνώση του αντικείμενου. 

Αποκορύφωμα όλων των δυσμενών αποφάσεων μετάδοσης του ιού ήταν και η απόφαση της Ελλάδος να ανοίξει τα σύνορα της, προς άλλες χώρες, λόγω τουριστικής περιόδου.

Επειδή λοιπόν, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, εν μέσω 2020, το θέμα μας δεν είναι να κτίζονται πολιτικές καριέρες, αλλά ούτε και να αναλωνόμαστε με πολιτικές αντιπαραθέσεις κομμάτων, ειδικά με τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, θεωρώ ότι επιβάλλεται η κυβέρνηση να δημιουργήσει το σύγχρονο συντονιστικό όργανο ΚΥΣΕΑ για τις πανδημίες. Ένα συντονιστικό όργανο που θα έχει υπεύθυνο λόγο και απεριόριστη ευθύνη για τη δημόσια υγεία. Με τη συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων της ιατρικής και στατιστικής επιστήμης και μόνον.

* Μέλος του ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet