Φ. Αλεξόπουλος: Καλούμε την κ. Κεραμέως να διαβάσει τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: Καλούμε την κ. Κεραμέως να διαβάσει τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη

Αυτό που συμβαίνει σήμερα εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις 2020, για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν έχει προηγούμενο και είναι πέρα για πέρα εντελώς ανήθικο, πολιτικά και κοινωνικά.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Η κ. Κεραμέως, ως υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στα «νέα σχέδια» της, που φαίνεται, ότι δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η «μεταφορά» των φοιτητών από τη δημόσια εκπαίδευση στην ιδιωτική εκπαίδευση, καταγγέλλει τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του 2020 ως ελλιπή σε στοιχεία αριστείας και μάλιστα, βρίσκοντας την ευκαιρία, προφασιζόμενη ότι μερικοί υποψήφιοι πέρασαν σε πανεπιστήμια με χαμηλές μονάδες μορίων, αρχές Σεπτεμβρίου, αναγγέλλει αλλαγές στις εξετάσεις του 2021!

Έτσι η κ. υπουργός, αρχές Σεπτεμβρίου, μην έχοντας άλλα θέματα πιο σοβαρά στο υπουργείο της,  ανοίγει το θέμα-φάκελο: «Πανελλαδικές Εξετάσεις…Ιουνίου 2021».

Καμία σοβαρότητα εκ μέρους της.

Δηλαδή η κ. Κεραμέως προσπαθεί μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να πείσει την κοινή γνώμη ότι υφίσταται θέμα υψίστης σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία, το μέλλον του έθνους αν, π.χ., στην Ιατρική Αθηνών τα μόρια της εισαγωγής έπεσαν κατά 280 μόρια, ακυρώνοντας με τις πράξεις και τις δηλώσεις της 100.000 προσωπικές προσπάθειες φοιτητών και 200.000 θυσίες των οικογενειών τους για 3 ολόκληρα έτη.

Είναι λυπηρό από μια νέα σε ηλικία υπουργό, να ακούς και να διαβάζεις τέτοιες δηλώσεις και λυπηρό ακόμα και όταν υπάρχει ένας πολίτης που υιοθετεί τέτοιες δηλώσεις.  

Είναι μέγιστο πολιτικό ατόπημα της κ. υπουργού Παιδείας και θα πρέπει να την επαναφέρει άμεσα στην «τάξη» ο κ. πρωθυπουργός.

Τώρα στο διά ταύτα:

Θα πρότεινα μετά το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ομαλή λειτουργία της, να δοθεί εντολή από τη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας (πριν τα Χριστούγεννα), ώστε να συσταθεί επιστημονική εκπαιδευτική επιτροπή για την ανάλυση, διαβούλευση και κατάθεση ενός αξιόπιστου, σύγχρονου, μοντέλου συστήματος εξετάσεων.

Ενός συστήματος τέτοιου, που θα εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων με ίσια κριτήρια, για όλους τους υποψήφιους και την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μόνον των άριστων σπουδαστών .

Αυτό το σύστημα μπορεί να εξασφαλιστεί με τον βαθμό του απολυτηρίου της Γ’ Λυκείου, καθώς και με τη συγκομιδή 10.000 μονάδων από τα γραπτά του σπουδαστή, κατά την διαδικασία εξεταστικής των πανελληνίων ως βάση.

* Προπτυχιακός φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών στο τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων (ΠΑΣΥΑ) ΕΠΑ.Λ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet