Φ. Αλεξόπουλος: «Ναι» στα συμβούλια των νέων, με ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, με ανεξαρτητοποιημένη άποψη και θέση
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: «Ναι» στα συμβούλια των νέων, με ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, με ανεξαρτητοποιημένη άποψη και θέση

Ο Κ. Θεωδορικάκος ο υπουργός των Εσωτερικών προτείνει να δημιουργήσει Συμβούλια νέων στους Δήμους με ενισχυτικό ρόλο…

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Προφανώς θα πρέπει να εξηγήσει κάποιος στον κ. υπουργό ότι αυτός και οι προκάτοχοί του «απαξίωσαν» τον ρόλο του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου τα τελευταία έτη. Ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέγεται απευθείας από τη λαϊκή βάση, από την «καρδιά» της Δημοκρατίας και της τοπικής κοινωνίας , απαξιώθηκε παντελώς.

Σήμερα, ο κ. Θεοδωρικάκος τι μας λέει; Ότι τα Κοινά δεν είναι προσφορά και αγάπη για τον τόπο μας, αλλά το πάει ένα βήμα παραπέρα και το μεταλλάσσει ως επαγγελματική απασχόληση… Τι μας λέει λοιπόν ο κ. υπουργός; Ότι η έδρα του νέου τοπικού συμβούλου μπορεί να εξελιχθεί ως επαγγελματική απασχόληση ενός υποψήφιου ανέργου με μελλοντική αποκατάσταση στο δυναμικό των Δήμων… Δηλαδή, με το νέο νομοσχέδιο καλεί τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά, όχι ως αγάπη προς τον τόπο και τον συνάνθρωπο, αλλά με προοπτική άκουσον-άκουσον να μετεξελιχθούν ως μισθωτά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι ο κ. υπουργός φαντάζεται το συμβούλιο των νέων ως ΚΕΑ (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης) ή Κέντρου διά βίου μάθησης. Ή μήπως ο κ. υπουργός το φαντάζεται ως Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ);

Κ. υπουργέ η αγάπη στα κοινά δεν έχει Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια ή Τριτοβάθμια εκπαίδευση… Είναι «ή το έχεις η δεν το έχεις».

«Ναι» λοιπόν στα συμβούλια των νέων, με ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, με ανεξαρτητοποιημένη άποψη και θέση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet