Φ. Αλεξόπουλος: «Nα ξυπνήσουμε ή να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε;»
Γνώμες

Φ. Αλεξόπουλος: «Nα ξυπνήσουμε ή να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε;»

Δεν ξέρω, αλλά μακάρι όλη αυτή η ψυχολογική “ανάσταση” των πολιτών που προκύπτει από τις δηλώσεις των στελεχών της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, να μας βγει σε καλό.

Εγώ απλώς ανησυχώ γιατί, ο Ελληνικός λαός “ονειρεύεται” ότι θα ξαναζήσει τη δεκαετία του Αντρέα (81-89). Μιας δεκαετίας που, κατά γενική ομολογία όλων μας, ήταν το καθοριστικό σημείο και η Αρχή του Τέλους, για την Πτώχευση της ελληνικής οικονομίας.

Γράφει ο Φώτης Αλεξόπουλος*

Τώρα στο 2015:

Ο πρωθυπουργός έχει ετοιμάσει και σύντομα καταθέτει οκτώ νέα νομοσχέδια προς άρση προηγούμενων αδικιών κατά του Ελληνικού λαού. Νομοσχέδια που κατατέθηκαν χωρίς την εντολή της Τρόικας, αλλά με εντολή της προηγούμενης δικομματικής κυβέρνησης. Νομοσχέδια και παροχές που δεν ενοχλούσαν την λογιστική πολιτική της Τρόικας και σίγουρα, δεν θα φέρουν σε καμία ρήξη την κυβέρνηση Τσίπρα με τους επικεφαλείς του ΔΝΤ.

Και το γνωρίζει ο νέος πρωθυπουργός αυτό άριστα.

Πρόκειται για παροχές και εργασιακά δικαιώματα που ψαλίδισε η προηγούμενη δικομματική κυβέρνηση γιατί δεν είχε την πολιτική θέληση ώστε να συγκρουστεί με τους μεγάλους φοροφυγάδες, με αποτέλεσμα πάντα να στρέφεται εναντίον του πιο εύκολου στόχου, που ήταν ο απλός Έλληνας φορολογούμενος.

Όμως κάποια στιγμή η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μας εξηγήσει και τον τρόπο που έχει ανακαλύψει ώστε να αντλήσει τα μεγάλα οικονομικά ποσά που χρειάζεται από τους μεγάλους φοροφυγάδες.

Το Plan- A, όπως όλα δείχνουν, το έχει καταθέσει μέχρι στιγμής η σημερινή κυβέρνηση. Καιρός να ανοίξει και τα χαρτιά της στο Plan- Β, ώστε να γνωρίζουμε εάν, πρέπει να «ξυπνήσουμε ή να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε».

* Γραμματέας ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet