Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι ήθελε να προλάβει ο κ. Σταθόπουλος με την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη;
Πολιτική

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τι ήθελε να προλάβει ο κ. Σταθόπουλος με την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη;

Για πολιτική αυτοχειρία του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου κάνει λόγο το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, Αγία Παρασκευή η πόλη μας, με αφορμή την ανακοίνωση του πρώτου σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας Άη Γιάννη.

Η παράταξη του δημάρχου, αφού αναφέρει ότι ο κ. Σταθόπουλος έσπευσε την τελευταία στιγμή να προωθήσει μια «πανάκριβη» ανάπλαση στον συγκεκριμένο χώρο, αναρωτιέται τι είναι αυτό που ωθεί τον επικεφαλής τον τέως δήμαρχο να συνεχίζει να πιέζει ώστε να προχωρήσει το έργο που δημοπράτησε «χωρίς καμία ηθική νομιμότητα, μία μέρα πριν παραδώσει τη διοίκηση».

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου της παράταξης του κ. Ζορμπά αναφέρει:

Δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ούτε ο ίδιος μάλλον, τόσο στις πράξεις όσο και στις σκέψεις του. Πότε θα λειτουργεί ως ταραξίας στα Δημοτικά Συμβούλια και πότε θα εκδίδει ανακοινώσεις από τις οποίες βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι βρίσκεται κάποια χρόνια πίσω, όταν προσπαθούσε (ανεπιτυχώς) να εξαπατήσει τους δημότες.

Η τελευταία όμως ανακοίνωσή του, με την οποία επιχειρεί να πιέσει προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της πλατείας του Άη Γιάννη, σύμφωνα με τις δικές του επιδιώξεις, είναι μνημείο πολιτικού αυτοχειριασμού.

Αυτοκτονεί πολιτικά γιατί ομολογεί ότι, ενώ είχε χάσει τις εκλογές μήνες πριν, δημοπράτησε το έργο χωρίς καμιά ηθική νομιμότητα, μια μέρα μόλις πριν παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου (αλήθεια, τι ήθελε να προλάβει; Και γιατί εξακολουθεί να πιέζει;). Ένα έργο πανάκριβο, ούτε η πλατεία Ομονοίας να ήταν, για το οποίο δεν υπήρχαν χρήματα στο Ταμείο του Δήμου, όπως η ίδια η Οικονομική Υπηρεσία τον είχε προειδοποιήσει. Ένα έργο που τη μελέτη δεν είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο έστω για ενημέρωση, ένα έργο για το οποίο το Σωματείο των Εργολάβων τον είχε καταγγείλει για «φωτογραφικές» διατάξεις στον διαγωνισμό (με αποτέλεσμα στην ουσία μόνο δύο εργολάβοι να λάβουν μέρος). Ένα έργο για το οποίο οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην μιας, που φαίνεται να συνοδοιπορεί) είναι αρνητικές, τόσο για τη σκοπιμότητα όσο και για το κόστος του.

Η δική μας άποψη για την ανάπλαση της πλατείας έχει εκφραστεί, τέθηκε σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παρατάξεις, έχει λάβει υπόψη της όλες τις παραμέτρους που πρέπει να αντιμετωπισθούν, η μελέτη της συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και κοστίζει τα μισά χρήματα από αυτήν του κ. Σταθόπουλου.

Κατανοούμε τον κ. Σταθόπουλο, μετά την πανάκριβη αγορά του κτήματος Ιόλα ήθελε να κάνει και μια πανάκριβη ανάπλαση πλατείας. Μήπως όμως είναι καιρός να αποσυρθεί, ζητώντας και μια συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και να αφήσει να ξεχαστούν οι οικονομικά καταστροφικές για την πόλη επιλογές του, που όμως κανένα ουσιαστικό έργο δεν παρήγαγαν κατά τη διάρκεια της θητείας του;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet