Αγία Παρασκευή: Μία υποψηφιότητα που ίσως να… ανάψει φωτιές στο γαλάζιο στρατόπεδο
Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή: Μία υποψηφιότητα που ίσως να… ανάψει φωτιές στο γαλάζιο στρατόπεδο

Το ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αυτοδιοικητικούς πονοκεφάλους για τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών είναι γνωστό. Το είδαμε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όπου κατέβηκαν τρεις διαφορετικοί γαλάζιοι συνδυασμοί, που και οι τρεις εκπροσωπούνται στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με τον σημερινό δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, Νέα Αρχή, με τον Γιώργο Οικονόμου και Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά, με τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη).

Μάλιστα, αρχικώς οι δεξιές υποψηφιότητες το 2019 ήταν τέσσερις, αφού υποψήφιος δήμαρχος είχε δηλώσει και ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Ζορμπά, Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, με τον συνδυασμό Όραμα για την Αγία Παρασκευή, αλλά σχεδόν έναν μήνα πριν στηθούν οι κάλπες απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Το… σχίσμα στο δεξιό σκηνικό της πόλης διατηρήθηκε βαθύ και μετά τις εκλογές, αφού μέχρι σήμερα η διοίκηση του νυν δημάρχου δέχεται ιδιαίτερα σκληρό «πρέσινγκ», πρωτίστως από την παράταξη Οικονόμου και δευτερευόντως από την παράταξη Μουστόγιαννη. Και δεν είναι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αποκαλύπτονται οι… φυγόκεντρες δυνάμεις στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. απέδειξε, με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, ότι κάποιους τους χωρίζουν πολλά…

Ωστόσο, παρά το διχαστικό κλίμα στο δεξιό στρατόπεδο, πολλοί πίστευαν ότι με τον νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος δεν φαίνεται να ευνοεί τους μικρούς συνδυασμούς, κάποιοι θα το… ξανασκεφθούν και ίσως υπάρξουν κινήσεις συνένωσης δυνάμεων. Μάλιστα, σχετικές πρωτοβουλίες αναλήφθηκαν μετά τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές -στις οποίες σημειωτέον ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής δεν ήταν στην πλευρά των νικητών- οι οποίες όμως, προς το παρόν, δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Το αντίθετο θα υποστηρίζαμε, αφού οι πληροφορίες του «Ε» δείχνουν ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει και νέα δήλωση υποψηφιότητας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 με δεξιό πρόσημο. Μία υποψηφιότητα που, εφόσον επιβεβαιωθεί, έρχεται να ανακατέψει για τα καλά την προεκλογική τράπουλα, αφού πρόκειται για πρόσωπο το οποίο-υπό προϋποθέσεις- μπορεί να συσπειρώσει ένα σημαντικό κομμάτι των απογοητευμένων από τη σημερινή κατάσταση ψηφοφόρων του δεξιού χώρου.

Εξάλλου, μόνο άγνωστος δεν είναι στην πόλη της Αγίας Παρασκευής, αφού υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, και μάλιστα παράταξης της διοίκησης, ο οποίος ωστόσο είχε εντελώς διαφορετική πολιτική χημεία από τον επικεφαλής του δήμαρχο. Για τον λόγο αυτόν ακολούθησε ανεξάρτητη πορεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να διστάζει να εκφράζει με σταθερότητα απόψεις που κάποιες φορές μόνο… δημοφιλείς δεν θα χαρακτηρίζονταν.

Πρόκειται, επίσης, για πρόσωπο με… περάσματα στο κόμμα, το οποίο εκφράζει το σύγχρονο προφίλ της γαλάζιας παράταξης, διακρίνεται για τον ορθολογισμό του, αλλά και για την κουλτούρα συναίνεσης-σύνθεσης που διαθέτει και ενδεχομένως να αποτελέσει μία διέξοδο για όσους Αγιοπαρασκευιώτες του δεξιού χώρου θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Βέβαια, από την άλλη, θα πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να… πλασαριστεί μεταξύ των ήδη υποψηφίων (που δεν είναι και λίγοι) και να πείσει ότι πρεσβεύει κάτι διαφορετικό.

Τώρα, εάν καταφέρει να συνενώσει και κάποιες από τις διάσπαρτες δυνάμεις είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Πάντως, η εκλογική δεξαμενή του δημάρχου δείχνει να είναι αυτή που θα απειληθεί περισσότερο από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, γι’ αυτό και ο κ. Ζορμπάς μόνο με καλό… μάτι δεν θα μπορούσε να τη δει.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της εν λόγω υποψηφιότητας, η οποία θα θέσει σε εγρήγορση τόσο τα επιτελεία των άμεσα επηρεαζόμενων δημοτικών παρατάξεων, αλλά όχι μόνο, αφού μπορεί να προκύψουν και άλλες… καραμπόλες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet