Αγία Παρασκευή: Παρασκηνιακές διεργασίες και ισορροπίες λίγο πριν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Αγία Παρασκευή

Αγία Παρασκευή: Παρασκηνιακές διεργασίες και ισορροπίες λίγο πριν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Λίγες ημέρες πριν την πολιτική μητέρα των μαχών σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό της συζήτησης και ψήφισης του νέου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, το πολιτικό κλίμα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής μόνο ήρεμο δεν είναι.

Η εν λόγω συζήτηση αναμένεται περί τα μέσα του Δεκεμβρίου, έτσι για να μπούμε σε «εορταστικό» κλίμα, αλλά οι παρασκηνιακές διεργασίες καλά κρατούν, ενώ πέφτουν και τα πρώτα «προειδοποιητικά πυρά». Ο δήμαρχος ζήτησε από τις λοιπές παρατάξεις τις προτάσεις τους επί των προαναφερόμενων θεμάτων και εκείνες ανταποκρίθηκαν (όχι, πάντως, χωρίς γκρίνιες, κυρίως σε επίπεδο ενημέρωσής τους επί ουσιαστικών στοιχείων του σχεδίου του προϋπολογισμού, αλλά και του προσχηματικού της διαδικασίας). Στη συνέχεια, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς έδωσε τις συγκεκριμένες προτάσεις στη δημοσιότητα, επιχειρώντας μάλιστα να απαντήσει σε κάθε μία εξ αυτών και προσπαθώντας να… προκαταλάβει τις αντιδράσεις ορισμένων.

Την ίδια ώρα κορυφώνονται οι ζυμώσεις ανάμεσα στις λοιπές παρατάξεις, οι οποίες ας σημειώσουμε είναι η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να «κατέβει» εναλλακτική πρόταση για τον προϋπολογισμό, προκειμένου  να «στριμώξουν στα σχοινιά» τη διοίκηση του Β. Ζορμπά. Στις διεργασίες αυτές πρωτοστατούν οι δημοτικές παρατάξεις Νίκη των Πολιτών (του τέως δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου) και Νέα Αρχή (του Γιώργου Οικονόμου), οι οποίες επιχειρούν να… φέρουν με τα νερά τους και τη δημοτική παράταξη Αλλάζουμε (του Γιάννη Μυλωνάκη).

Η τελευταία, μάλιστα, έχει αναδειχθεί σε «πολύφερνη νύφη», αφού -λόγω των αριθμητικών ισορροπιών στο Δημοτικό Συμβούλιο- η στάση της θα καθορίσει και το ποιος προϋπολογισμός τελικώς θα περάσει. Το… σταυρόλεξο δυσκολεύει περισσότερο καθώς είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη πολιτική χημεία μεταξύ των Αλλάζουμε και της Νέας Αρχής, κάτι που δυσκολεύει τη σύμπτυξη ενός κοινού αντιπολιτευτικού μετώπου κατά της διοίκησης του δημάρχου Β. Ζορμπά.

Από την άλλη, όμως, η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε έχει αυξήσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στη δημοτική αρχή, ακολουθώντας ωστόσο -προς το παρόν- μια νηφάλια κριτική στάση, σαφώς διαφοροποιούμενη από την -καταγγελτικού τύπου- αντιπαράθεση που επιδιώκει η παράταξη του κ. Οικονόμου (άλλο ένα στοιχείο που κάνει δύσκολη τη σύγκλιση των δύο χώρων).

Με αυτά και μ’ εκείνα, το κλίμα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής δείχνει ότι θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα πολιτική μάχη, όπου όλα θα κριθούν από το εάν θα επικρατήσει η πολιτική λογική-στρατηγική ή τα προσωπικά απωθημένα, τα οποία πολλές φορές έχουν οδηγήσει το εν λόγω Σώμα σε αδιέξοδα και ακραίες αντιπαραθέσεις…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet