Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Πρόταση προς διαβούλευση για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια
Αθλητισμός

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Πρόταση προς διαβούλευση για το Αθλητικό Κέντρο στα Πευκάκια

Η παράταξή Αγία Παρασκευή η Πόλη μας παρουσίασε την πρόταση-προμελέτη για την κατασκευή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια, ενώπιον εκπροσώπων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων, καθώς και δημοτικών παρατάξεων και ενεργών πολιτών, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Η προμελέτη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, βασίζεται στις σύγχρονες παραδοχές και τεχνικές προδιαγραφές, που αναγνωρίζονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Περιλαμβάνει δε όσα είχαν  θεωρηθεί ως αναγκαία και είχαν αποφασιστεί σε παλαιότερες προτάσεις συλλόγων και παρατάξεων. Οι κατασκευές που προβλέπει είναι ήπιες, από υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και θα λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην αύξηση του πράσινου στον χώρο.

Την παρουσίαση προλόγισε και συντόνισε ο γνωστός συμπολίτης, αθλητικογράφος Γιάννης Κουβόπουλος, γιος των αείμνηστων Κωνσταντίνου Κουβόπουλου και Ροζάνας Κουβοπούλου-Παπαμακαρίου.

Την πρόταση-προμελέτη, που συντάχθηκε από την Επιτροπή Εργασίας Αθλητικών Υποδομών και Προγραμμάτων, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συλλόγων και των παρατάξεων, αλλά και ενεργούς πολίτες. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι ο «Αθλητισμός για Όλους» είναι προτεραιότητα και δέσμευση για την παράταξη. Όπως διευκρίνισε, «χωρίς να είμαστε τοπικιστές, αποκλείουμε την παραχώρηση του χώρου για υπερτοπική χρήση». Δεσμεύτηκε δε, ότι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο θα κατασκευαστεί σταδιακά, αναλύοντας τους τρόπους χρηματοδότησής του.

Οι εκπρόσωποι που κατέθεσαν ερωτήσεις αλλά και προτάσεις τάχθηκαν θετικά απέναντι στο όλο εγχείρημα, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την πρόταση-προμελέτη, το Αθλητικό Κέντρο θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

1. Κλειστό γυμναστήριο

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 800.000 €

β) Εξωτερικές διαστάσεις 35,20 μ. x 47,60 μ.

γ) Κτήριο τριών επιπέδων:

Στο ισόγειο 1 θα υπάρχει ο αγωνιστικός χώρος και όλοι οι λειτουργικοί χώροι (αποδυτήρια, ντουζιέρες, w.c., ιατρείο, χώρος διοίκησης κ.λπ.).

Στο ισόγειο 2 θα υπάρχουν οι αποθήκες των οργάνων.

Στο μεσώροφο θα είναι το επίπεδο των κερκίδων.

2. Ανοικτό κολυμβητήριο

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 1.500.000 €

β) Κολυμβητική δεξαμενή εσωτερικών διαστάσεων 21,00 μ. x 50,00 μ.

γ) Θα φιλοξενούν, εκτός από το άθλημα της κλασικής κολύμβησης, το άθλημα της υδατοσφαίρισης και των καταδύσεων, στην περίπτωση που κατασκευαστούν οι απαιτούμενοι βατήρες.

3. Ανοικτά γήπεδα αντισφαίρισης

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 250.000 €

β) Δύο ανοικτά γήπεδα τένις, εξωτερικών διαστάσεων 16,90 μ. x 36,50 μ. το καθένα.

4. Γήπεδο χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 100.000 €

β) Ένα ανοικτό γήπεδο χειροσφαίρισης και πετοσφαίρισης εξωτερικών διαστάσεων 24,00 μ. x 41,95 μ.

5. Ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 350.000 €

β) Δύο ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 εξωτερικών διαστάσεων 29,95 μ. x 46,50 μ. το καθένα.

1. Διάδρομοι τρεξίματος και πεζοπορίας

α) Ενδεικτικός προϋπολογισμός 250.000 €

β) Τέσσερις διάδρομοι τρεξίματος και πεζοπορίας πλάτους 1,22 μ. ο καθένας, διαστρωμένοι με κουρασάνι, ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον.

7. Αναψυκτήριο (café)

Σε συνέχεια του Κλειστού Γυμναστηρίου θα λειτουργεί, σε ημιυπαίθριο χώρο, αναψυκτήριο (café) για τους αθλούμενους και τους επισκέπτες.

8. Χώρος Στάθμευσης

Ο υπαίθριος ελεγχόμενος χώρος στάθμευσης στο Ο.Τ. 445 χωρητικότητας περίπου 35 οχημάτων.

Εξετάζεται η δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης, για να μην υπάρχει επιβάρυνση στην περιοχή. Για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής, μελετώνται και άλλοι τρόποι πρόσβασης που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Την παραπάνω πρόταση η παράταξη την έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έως το τέλος Ιουνίου 2018, οπότε και θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της. Όποιος επιθυμεί (σύλλογοι, παρατάξεις ή μεμονωμένα άτομα) μπορεί να λάβει μέρος στη διαβούλευση, με προτάσεις ή παρατηρήσεις, με δύο τρόπους: Είτε αποστέλλοντας αυτές στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  της παράταξης ([email protected]), είτε με την ηλεκτρονική διαβούλευση, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Πληκτρολογεί στον φυλλομετρητή του τη διεύθυνση http://agiaparaskevi-ipolimas.gr/
  2. Από το αρχικό μενού επιλέγει το πεδίο «Διαβούλευση».
  3. Επιλέγει την πρόταση που θέλει να σχολιάσει.
  4. Στο τέλος του άρθρου πληκτρολογεί το όνομα, το email και το σχόλιό του και πατά «Δημοσίευση».

Όλα τα σχόλια θα είναι δημόσια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet