Αθλητισμός

«Αλλάζουμε»: Δράση αμφίδρομης επικοινωνίας για τον Αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή – Βίντεο

Την  πρώτη της δράση, με τίτλο «Αλλάζουμε τον Αθλητισμό στην Αγία Παρασκευή» ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε».

Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης είναι ότι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επικοινωνία με τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, αφού  ξεκινά με μία έρευνα στην οποία κάθε δημότης που επιθυμεί θα εκφράσει τις δικές του θέσεις και απόψεις για τα ζητήματα του Αθλητισμού στην πόλη.

«Αλλάζουμε, σας είχα πει δεν σημαίνει μιλάμε ΓΙΑ τους πολίτες. Σημαίνει μιλάμε ΜΕ τους πολίτες», τόνισε στην τοποθέτησή του  ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε:

«Η πρώτη μας δράση αποδεικνύει στην πράξη ότι εννοούμε και το καινούργιο και την επικοινωνία με τους πολίτες.

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από τον Αθλητισμό.

Μια δραστηριότητα που αφορά ή θα έπρεπε να αφορά όλες και όλους μας, αφού αποτελεί “διαβατήριο” για καλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μια δραστηριότητα που αποτελεί διέξοδο όχι μόνο για τη νεολαία, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Μια δραστηριότητα στη λειτουργία της οποίας ένα Δήμος οφείλει να έχει ρόλο καθοριστικό.

Και για να μιλήσουμε ουσιαστικά για τον Αθλητισμό, πρώτα ακούμε τους πολίτες και στη συνέχεια συζητάμε μαζί τους».

«Ο κόσμος αλλάζει με την πράξη και όχι με τα λόγια», σημείωσε από την πλευρά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Λογοθέτης, προσθέτοντας:

«Κι εμείς θέλουμε να είμαστε άνθρωποι της σύνθεσης και κυρίως της πράξης(…) Στόχος μας είναι να μιλάμε με τους πολίτες και κυρίως να ακούμε τους πολίτες και τους φορείς που τους εκπροσωπούν. Αυτό το κάνουμε πράξη από σήμερα, ξεκινώντας τη δράση μας από τον Αθλητισμό».

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της δράσης, που ξεκινά στις 13 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 4 Ιουνίου 2018, ο κ. Βασίλης Κάκκος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ και πρώην μέλος του Δ.Σ. του νομικού προσώπου Αγίας Παρασκευής ΠΑΟΔΑΠ, ανέφερε:

«Δίνουμε σε όλες και όλους, μέσα από μια διαδραστική ερευνητική προσέγγιση, τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους. Αξιοποιούμε τις απόψεις αυτές σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια ανταλλαγής απόψεων, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων της πόλης, αλλά και κατοίκων, που  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, από τις 10 π.μ.  έως τη 1 μ.μ., στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής και θα καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις.

»Ολοκληρώνουμε τη δράση με μια ανοικτή εκδήλωση, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, στις 7 μ.μ., στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις και θα σχολιαστούν από ειδικούς στον χώρο του Αθλητισμού».

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιάννης  Λαβδιώτης, καθηγητής Marketing και σύμβουλος επιχειρήσεων, παρουσίασε το ερωτηματολόγιο της έρευνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω tablets σε χώρους άθλησης και κεντρικά σημεία της Αγίας Παρασκευής, αλλά και μέσω του allazoume.gr και των social media. Όπως σημείωσε το μέλος της Ομάδας Ενεργών Πολιτών, «η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση δίνει το λόγο στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, αποδεικνύοντας ότι για εμάς, η γνώμη τους μετράει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet