Γιορτάζουμε μαζί με την «Αγία», την ομάδα της καρδιάς μας
Αθλητισμός

Γιορτάζουμε μαζί με την «Αγία», την ομάδα της καρδιάς μας

Σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στις 12:00, ξεκινά στο Κοντόπευκο η μεγάλη γιορτή των Ακαδημιών του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ) με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή του.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή επέτειο, ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ, Γιώργος Καράμπελας, θυμάται ότι ήταν κατά τα τέλη της δεκαετίας του ΄60, που άρχισε να… ανθίζει η καλαθοσφαίριση γυναικών στην Αγία Παρασκευή.

Το 1976 ο σημερινός Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, με την αρχική επωνυμία «Κεραυνός», κάνει την εμφάνισή του και από τότε, με πρωτοπόρα τα αθλούμενα κορίτσια της πόλης, τη δουλειά άξιων προπονητών και τις θυσίες εμπνευσμένων διοικήσεων χαράζει μία εντυπασιακή πορεία. Ήδη, από το 1987, βρίσκεται στο ψηλότερο βάθρο, στην Α1 Εθνική Κατηγορία κι έκτοτε η ομάδα γυναικών αγωνίζεται, σχεδόν συνεχώς, στις Εθνικές Κατηγορίες Α1 και Α2.

«Αυτό είναι ένα ιστορικό φορτίο που πρέπει πρώτα – πρώτα να το συνειδητοποιήσουν οι αθλήτριες των υποδομών μας, από τα junior μέχρι και τις νεάνιδες. Έπειτα πρέπει να το ενστερνίζονται, να το υπηρετούν και να το μεταδίδουν οι προπονητές μας. Δεν είναι μικρή επίσης η ευθύνη των εκάστοτε δημοτικών Αρχών, οι οποίες πρέπει να διαφυλάττουν συνειδητά αυτό το βαρύ ιστορικό φορτίο, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στην αθλούμενη νεολαία μας», δηλώνει στο «Ε» ο κ. Γ. Καράμπελας και προσθέτει:

«Η πιο βαρειά ευθύνη πέφτει πάντα στους ώμους της διοίκησης, η οποία πρέπει, συναισθανόμενη ποιον Σύλλογο διοικεί, να δώσει κάθε ικμάδα των δυνάμεών της, ώστε, αξιοποιώντας το παρελθόν, να στηρίξει το παρόν και να χαράξει το μέλλον».

Κι αυτό είναι και το διπλό νόημα, όπως σημεώνει ο πρόεδρος του ΓΣΑΠ, της φετινής γιορτής. Δηλαδή, από τη μία να αποκαλύψει στη σημερινή γενιά των μικρών αθλητριών το ιστορικό βάθος του Συλλόγου που γυμνάζονται και από την άλλη να τους δείξει ένα υγιές μονοπάτι για ένα φωτεινό αθλητικό μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet