ΓΣΑΠ: Ο αθλητισμός “ατσαλώνει” τα παιδιά έναντι του bullying
Αθλητισμός

ΓΣΑΠ: Ο αθλητισμός “ατσαλώνει” τα παιδιά έναντι του bullying

Με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σχετικά με το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού (βλέπε δημοσίευμα Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής: Μίλα για το bullying) ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ) ενημερώνει για τα οφέλη του αθλητισμού σε σχέση με το bullying.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί γονείς, 

Ο ΓΣΑΠ σας κοινοποιεί την ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής σχετικά με το πρόβλημα του «Σχολικού Εκφοβισμού» ή αλλιώς του γνωστού μας, από το τραγικό γεγονός των Ιωαννίνων, bullying.

Νομίζουμε ότι είναι ένα κείμενο που, αφ΄ ενός βάζει τα πράγματα στη θέση τους και αφ΄ ετέρου δίνει κατευθύνσεις άμεσης αντιμετώπισής του στο πλαίσιο των σχολείων.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν παρατηρούνται συχνά στους κόλπους των αθλητικών σωματείων και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα παιδιά που γυμνάζονται μέσα σε αθλητικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους, αναδεικνύουν πάρα πολύ γρήγορα το στοιχείο της κοινωνικοποίησής τους και της ένταξής τους μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον με κύριο στοιχείο την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων στα πλαίσια μιας ομάδας, δηλαδή, ενός συνόλου παιδιών που έχουν κοινούς στόχους. Στο πλαίσιο αυτό ο εκφοβισμός, το bullying, δεν μπορεί να βρει εύφορο έδαφος για να καλλιεργηθεί.

Από την άλλη μεριά τα παιδιά που συμμετέχουν στις προσπάθειες των αθλητικών ομάδων, μέσα από την άσκηση και τη συμμετοχή στους αγώνες, ισχυροποιούν την προσωπικότητά τους και ατσαλώνονται ψυχικά, έτσι ώστε να γίνονται φορείς θάρρους και αντίστασης απέναντι σε τέτοια φαινόμενα μέσα στα σχολεία τους.

Δεν αρκούν όμως μόνο τα παραπάνω.

Ο ΓΣΑΠ τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναπτύξει τις σχέσεις του με τους Συλλόγους Γονέων και τη σχολική κοινότητα με επιμονή και υπομονή… Για άλλη μια φορά θέτουμε τον Σύλλογό μας στην διάθεση του Δήμου, του ΠΑΟΔΑΠ και της σχολικής κοινότητας, για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας, στην κατεύθυνση που καλεί η Ένωση Γονέων: «να στηρίξουμε τα παιδιά στο να εκφραστούν μέσα από ομάδες δημιουργικής απασχόλησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet