Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, από την Αγία Παρασκευή, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην αντισφαίριση
facebook.com/tennisnews.gr
Αθλητισμός

Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, από την Αγία Παρασκευή, πρωταθλήτρια Ελλάδας στην αντισφαίριση

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής γνωστοποιεί ότι η «δικιά μας» Σαπφώ Σακελλαρίδη είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Μετά από έναν κλειστό τελικό στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών, η 17χρονη αθλήτρια πήρε τη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια του 2018, Ελένη Μτσελτλίτζε, για να κατακτήσει το πρώτο της Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη επικράτησε στον σημερινό τελικό της Ελένης Μτσελτλίτζε με 6-4, 3-6, 6-2 και έγινε η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας, έπειτα από μια  διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα γήπεδα του Ο.Α. Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι οι τελικοί μεταδόθηκαν ζωντανά από την COSMOTE TV, όπως σημειώνει ο Όμιλος.

Αυτή ήταν η 3η παρουσία της Σακελλαρίδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Στις δυο προηγούμενες, το 2017 και το 2018, στην ηλικία των 14 και 15 ετών αντίστοιχα, είχε καταφέρει να κάνει πολύ καλές πορείες μέχρι τα προημιτελικά, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη φετινή της πορεία ως τον τίτλο, η Σαπφώ αντιμετώπισε τη Φιλίππα Πετροπούλου στην πρώτη της αναμέτρηση, παίρνοντας τη νίκη, με 6-2, 6-4. Στη φάση των «16» επικράτησε της Ελένης Καμπάνταη, με 6-0, 6-1, ενώ στα προημιτελικά κέρδισε την Ειρήνη Κοντάκη, με 6-4, 6-2 και στα ημιτελικά τη Μάγδα Αδαλόγλου, με 6-3, 3-6, 6-3.

«Στον τρίτο γύρο μου άρεσε το backhand της αντιπάλου μου, Ελένης Καμπάνταη. Στον προημιτελικό είχα αντίπαλο την Ειρήνη Κοντάκη, μια παίκτρια με ιδιαίτερη φυσική δύναμη. Στον ημιτελικό αντιμετώπισα τη Μαγδαληνή Αδαλόγλου που με εξέπληξε με το καλό σέρβις που τοποθέτησε με ακρίβεια αρκετές φορές, εξαιρετικό forehand, αιφνιδιαστικό drop shot και ιδιαίτερη ευκινησία στις κινήσεις της. Στον τελικό κακώς, αλλά ίσως επηρεάστηκα από τη μεσημεριανή ζέστη, αλλά κυρίως επηρεάστηκα από το πολύ καλό ιδιαίτερο και βαθύ χτύπημα της Ελένης Μτσελτλίτζε, που δεν μου επέτρεπε να το σπάσω με winner αναγκάζοντας με να παίξω συντηρητικά», δήλωσε η Σακελλαρίδη, μιλώντας με καλά λόγια για όλες τις παίκτριες που αντιμετώπισε.

Όπως σημειώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, είναι εντυπωσιακό και χαρακτηριστικό ότι η επιτυχία της 17χρονης Σαπφούς Σακελλαρίδη επετεύχθη παρά της διαχρονικές ελλείψεις αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες ποδηγετούν και αιχμαλωτίζουν την ανάπτυξη του αθλήματος στερώντας έτσι και την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Αν δεν υπάρξει κάποιο νέο απρόοπτο εξαιτίας του κορωνοϊού, η Σακελλαρίδη θα πραγματοποιήσει την επιστροφή της στα διεθνή τουρνουά από την επόμενη εβδομάδα, στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Πράγας.

«Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία», καταλήγει ο Όμιλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet