Κάλεσμα συμμετοχής στο Αγώνα Δρόμου για παιδιά 4-12 ετών από τον ΠΑΟΔΑΠ
Αθλητισμός

Κάλεσμα συμμετοχής στο Αγώνα Δρόμου για παιδιά 4-12 ετών από τον ΠΑΟΔΑΠ

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), στο πλαίσιο του 35ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, αγώνα δρόμου για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, με αφετηρία, διαδρομή και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεσογείων, ακριβώς πάνω στη διαδρομή του Κλασικού Μαραθώνιου δρόμου.

«Ο  Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με διεθνή απήχηση, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στη χώρα μας. Είναι σημείο αναφοράς στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και συνδέεται με τα κινήματα ειρήνης. Για τη πόλη μας, ο Κλασικός Μαραθώνιος αποτελεί μια ευκαιρία και μια πρόκληση να συμμετέχουμε και εμείς σ’ αυτό το αθλητικό γεγονός», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΟΔΑΠ.

Ο αγώνας δρόμου για τα μικρά παιδιά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι μη αγωνιστική κατηγορία και απευθύνεται σε παιδιά από τάξεις προνηπίων έως και τη Β’ τάξη Δημοτικού Σχολείου.

  • Αγόρια και κορίτσια από 4 έως 8 ετών.
  • Eκκίνηση στη Λεωφ. Μεσογείων (παλαιό δημαρχείο) στις 9:45 (προσέλευση στην αφετηρία 9:15) και τερματισμός επίσης στη Λεωφ. Μεσογείων (Μεσογείων & Χαλανδρίου).
  • Δεν θα γίνει κατάταξη. Θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους.

Η δεύτερη αφορά αφορά σε αγωνιστικές κατηγορίες, απευθύνεται σε παιδιά της Γ’ τάξης έως και της ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού Σχολείου.

Αγωνιστικές  κατηγορίες:

  • Δημοτικών Σχολείων αγοριών 3η-4η τάξη.
  • Δημοτικών Σχολείων κοριτσιών 3η-4η τάξη.
  • Δημοτικών Σχολείων αγοριών 5η -6η τάξη.
  • Δημοτικών Σχολείων κοριτσιών 5η -6η  τάξη.

Εκκίνηση στη Λεωφ. Μεσογείων & Αγ. Ανδρέα στις 10:00 (προσέλευση στην αφετηρία 9:30) και τερματισμός επίσης στη Λεωφ. Μεσογείων (Μεσογείων & Χαλανδρίου).

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλονται:

  1. στα Σχολεία,
  2. στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου,
  3. στη γραμματεία του ΠΑΟΔΑΠ (Αιγαίου Πελάγους & Νότου τηλ. 210 6002223),
  4. στους γυμναστές των προγραμμάτων ΠΑΟΔΑΠ,
  5. στην αντίστοιχη  αφετηρία, έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση.

Ως προς τον ιατρικό έλεγχο σημειώνεται ότι ο καθένας τρέχει με δική του ευθύνη, ενώ  καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με γιατρό.

Ο αγώνας δρόμου για μικρά παιδιά δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να συμμετέχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο με έναν διαφορετικό τρόπο απ΄ ό,τι μπορούν να συμμετέχουν οι μεγαλύτεροι μαθητές και οι ενήλικες και περιγράφονται αναλυτικά στις σχετικές προκηρύξεις του ΣΕΓΑΣ και της οργανωτικής επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου.

Πιστεύοντας ότι η άθληση για όλους προάγει την ευεξία και την ευρωστία, ο ΠΑΟΔΑΠ καλεί όλους να «λάβουν θέση» και να συμβάλλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στην προαγωγή του κινήματος «Αθλητισμός για Όλους», αλλά και για τον πρόσθετο λόγο ότι «είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος, είναι σημαντικό να είσαι και εσύ εκεί».

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet