Κένταυρος Βριλησσίων, Ελευθερούπολη, Χαλάνδρι και Ν. Ιωνία «σφράγισαν το εισιτήριο» για την τέταρτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ
Αθλητισμός

Κένταυρος Βριλησσίων, Ελευθερούπολη, Χαλάνδρι και Ν. Ιωνία «σφράγισαν το εισιτήριο» για την τέταρτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ

Κένταυρος Βριλησσίων, Ελευθερούπολη, Χαλάνδρι και Ν. Ιωνία «σφράγισαν το εισιτήριο» για την τέταρτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ. Αντιθέτως, τον θεσμό «αποχαιρέτισαν» Αγία Παρασκευή, Μελίσσια και Ηράκλειο.

Στο γήπεδο του Περιστερίου (Χωραφάς) ο Κένταυρος Βριλησσίων, αν και χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο, τελικώς κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο για την τέταρτη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ, νικώντας την Ανθούπολη με σκορ 3-0. Ο Σκεντέρι στο 95΄ έκανε την αρχή για τους φιλοξενούμενους, για να έρθει ο Μπότσι στο 104΄ να κάνει δύο τα τέρματα για τους Βόρειους. Την… παράσταση ολοκλήρωσε στο 108΄ ο Θεοδωρίδης, στέλνοντας τους Κένταυρους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αν και στάθηκε καλά στο γήπεδο του Αιγάλεω «Στ. Μαυροθαλασσίτης» η Αγία Παρασκευή δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, χάνοντας από την τοπική ομάδα με σκορ 1-0. Το γκολ του Μπελέρη στο 44΄ ήταν αυτό στέρησε την ομάδα των Βορείων από τη συμμετοχή της στη συνέχεια του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Ελευθερούπολη, η οποία κέρδισε στο γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου «Σ. Αγγελόπουλος» τη Δάφνη με σκορ 2-1, αποκλείοντάς από το κύπελλο ΕΠΣΑ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική φόρμα τον Ντάρβις, ο οποίος ήταν ο «δράστης» και των δύο τερμάτων της ομάδας, στο 75ο και 82ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι διέσωσαν μόνο την… τιμή τους, μειώνοντας το σκορ στο 85΄, με τον Ποζίδη.

Στο γήπεδο της Ηλιούπολης τα Μελίσσια, αν και απάντησαν δύο φορές στο προβάδισμα της ομάδας του Φωστήρα, τελικώς δεν άντεξαν και γνώρισαν την ήττα στην παράταση με σκορ 4-2. Στο 36΄ ο Φάρου έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, αλλά στο 43΄ ο Μπεκατώρος έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 54΄ και πάλι ο Φάρου βρήκε δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας το 2-1, αλλά οι Μελισσιώτες δεν είχαν πει την τελευταία λέξης τους. Έτσι, στο 71΄ ο Πουλάκης ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ωστόσο εκεί η ομάδα των Βορείων Προαστίων… ξέμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι, με τον Ασωνίτη στο 96΄ και  τον Φάρου στο 113΄ να πάρουν τη νίκη – πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τα πράγματα, βέβαια, ίσως να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, εάν ο Πουλάκης δεν έχανε πέναλτι στο 99΄ και είχε καταφέρει να ισοφαρίσει.

Το Ηράκλειο δεν κατάφερε στο γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλλιθέας, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 και πέρασε στην τέταρτη φάση του θεσμού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Χαρίτο στο 10΄, με τους γηπεδούχους να απειλούν με ισοφάριση στο 20΄, αλλά η προσπάθεια του Αντωνόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Τελικώς, ήταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν δίχτυα στο 48΄, πάλι με τον Χαρίτο, ο οποίος «καθάρισε» μόνος του την υπόθεση πρόκριση.

Περνώντας από την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, το Χαλάνδρι κατάφερε να πάρει την πρόκριση με σκορ 5-3 απέναντι στο Παλαιό Φάληρο. Η κανονική διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο του Χαλανδρίου έληξε χωρίς τέρματα, ενώ η εικόνα δεν άλλαξε και στη διάρκεια της παράτασης.

Πρόκριση στα πέναλτι και για τη Νέα Ιωνία, η οποία νίκησε τον Α.Ο. Ιλίου με 10-9 και πέρασε στην επόμενη φάση. Στο γήπεδο του Ιλίου ήταν οι φιλοξενούμενοι που άνοιξαν πρώτοι το σκορ, με τον Ξηντάρα στο 69΄, με πέναλτι, σε μια φάση που στοίχισε την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, το Ίλιον κατάφερε να ισοφαρίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Πλάκα, και να πάει το παιχνίδι στην παράταση, όπου όμως δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ν. Ιωνία αποδείχθηκε πιο εύστοχη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet