ΚΑΠ – ΓΣΑΠ: Δήμαρχε, ξεκαθάρισε με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις
Αθλητισμός

ΚΑΠ – ΓΣΑΠ: Δήμαρχε, ξεκαθάρισε με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

“Για διστακτικότητα και ανοχή της δημοτικής Αρχής απέναντι στο θλιβερό για τον αθλητισμό της πόλης φαινόμενο του σωματείου Α.Ο. Πήγασος” κάνουν λόγο τα Σωματεία Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (ΚΑΠ) και Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ).

Σε ανακοίνωσή του, οι πρόεδροι των προαναφερόμενων Σωματείων, Γ. Οικονόμου και Γ. Καράμπελας κατηγορούν τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ (Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής) Σωτήρη Παπαμιχαήλ για “σκανδαλώδη” ευνοϊκή μεταχείριση απέναντι στον Α.Ο. Πήγασο αναφορικά με την κατανομή των ωρών στο γήπεδο του Κοντόπευκου, εις βάρος των υπόλοιπων αθλητικών σωματείων της πόλης.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο πρόεδροι αναφέρουν συγκεκριμένα:

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ ανδρών) 

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ γυναικών)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ

Προς τους γονείς των Ακαδημιών μας

Προς τους αθλητές και τις αθλήτριές μας

Προς τον φίλαθλο κόσμο της Αγίας Παρασκευής

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε τα σχολεία. Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Αύριο 12 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε οι Ακαδημίες μας, αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά ξεκινάμε χωρίς εγκεκριμένες από τον Δήμο ώρες χρήσης του γηπέδου.

Η αρχή δεν είναι καλή, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειές μας και την υποχωρητική στάση μας. Ζητάμε συγνώμη από τους γονείς και τους αθλητές/τριές μας αλλά πρέπει να πούμε ότι βασικός υπεύθυνος αυτής της ανωμαλίας είναι η διστακτικότητα και η ανοχή που επιδεικνύει η δημοτική Αρχή απέναντι στο θλιβερό για τον αθλητισμό της πόλης φαινόμενο του σωματείου Α.Ο. Πήγασος.

Ενός σωματείου που τα τελευταία πέντε χρόνια (ιδρύθηκε το 2007) βοηθιέται από πολλούς παντοιοτρόπως και με αθέμιτα μέσα να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί σε βάρος των ιστορικών μαζικών αθλητικών σωματείων της πόλης, παρά την ουσιαστική αριθμητική και αγωνιστική ανυπαρξία του.

Ειδικά στην καλαθοσφαίριση:

  • Διαγράφτηκε το 2013 από την ΕΣΚΑ διότι δεν συμμετείχε σε αγώνες και επαναγράφτηκε με την υπόσχεση ότι θα συμμετέχει.
  • Ουδέποτε κατάφερε να ενεργοποιήσει περισσότερα από 15 αγόρια και κανένα κορίτσι, όταν σε εμάς, μόνο στις Ακαδημίες, αθλούνται 250 παιδιά σε σύνολο 400 ενεργών αθλητών/τριών.
  • Την περίοδο 2014-15 κατάφερε να δώσει μόνο 4 αγώνες εντός έδρας, όχι σε πρωτάθλημα αλλά στο τουρνουά παμπαίδων, τη στιγμή που εμείς συμμετείχαμε σε όλα τα πρωταθλήματα και δώσαμε 121 αγώνες εντός έδρας.

Τελικά, σε αυτό το σωματείο δόθηκαν πέρυσι 270 ώρες, που αναλογούν σε 18 ώρες ανά έτος ανά αθλητή του, ενώ σε εμάς δόθηκαν 2.540 ώρες που αναλογούν σε 6 ώρες ανά έτος ανά αθλητή/τριά μας!

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο δώσαμε “τόπο στην οργή” με το σκεπτικό ότι η σημερινή δημοτική Αρχή ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία του Δήμου. Όχι ότι δεν εγνώριζε, διότι τόσο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπαμιχαήλ δεν “έπεσαν από τον Άρη”. Είναι παλαιοί και έμπειροι περί τα δημοτικά πράγματα του τόπου και γνωρίζουν πολύ καλά ποιες “πλάτες” είχε αυτό το σωματείο.

Εφέτος, εμείς προτείναμε έγκαιρα (28/8) το νέο πρόγραμμα του γηπέδου, ζητώντας αποκατάσταση της εις βάρος μας κατάστασης. Ο δήμαρχος, αντί να προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή, πρότεινε να ισχύσει το περυσινό πρόγραμμα, δηλαδή επί της ουσίας να συνεχιστεί ακόμα μια περίοδο η εις βάρος μας πολιτική και η συνέχιση της πριμοδότησης του Α.Ο. Πήγασος, μέχρι να ανεγερθεί το νέο προπονητήριο για το οποίο δεσμεύτηκε δημοσίως ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2015 και ότι το θεωρεί ως προσωπικό του “στοίχημα”.

Για να διευκολύνουμε τον δήμαρχο να διεκπεραιώσει την υπόσχεσή του για νέο προπονητήριο -στόχο που τον θεωρούμε αναγκαίο και εφικτό- υποχωρήσαμε για μια ακόμα φορά και δεχθήκαμε το “μορατόριουμ” που μας προτάθηκε. Αλλά φαίνεται η διάθεσή μας για συνεργασία με προοπτική να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα του αθλητισμού της πόλης παρεξηγήθηκε και εκλήφθηκε ως αδυναμία. Μέγα λάθος.

Αφού ο δήμαρχος μας ευχαρίστησε που δεχθήκαμε την πρότασή του, αντί να την επιβάλλει χωρίς περαιτέρω συζήτηση, άρχισε να μας πιέζει για νέες υποχωρήσεις, υπέρ του Α.Ο. Πήγασος!

Έλεος δήμαρχε!

Εμείς θεωρούμε ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο για νέες συζητήσεις. Αν ο κ. δήμαρχος θέλει να ασκήσει σε βάρος μας αθλητική πολιτική ας αναλάβει καθαρά και ξάστερα, ως σοβαρός πολιτικός άνδρας, την πλήρη πολιτική ευθύνη. Να κοιτάξει στα μάτια τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριές μας, τις αθλήτριες της γυναικείας ομάδας που τους πρόσφερε από ένα τριαντάφυλλο, επιβραβεύοντάς τις ηθικά για την άνοδο στην Α2 και να τους εξηγήσει τον στόχο της πολιτικής του.

Τον καλούμε να πάρει δημόσια θέση και να εξηγήσει στον φίλαθλο κόσμο μας και στους γονείς των αθλητών/τριών μας με ποιο σκεπτικό πρέπει στα δικά μας παιδιά να διατίθεται το ένα τρίτο του αθλητικού χρόνου από ότι διατίθεται στα παιδιά του Α.Ο. Πήγασος. Και να μας εξηγήσει από τώρα αν θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική στην κατανομή των ωρών χρήσης του νέου προπονητήριου.

Τον καλούμε επίσης να παραδειγματιστεί από την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφύλαξαν σήμερα στον αγιασμό των σχολείων οι γονείς των παιδιών μας, αναγνωρίζοντας το έργο που έγινε στα σχολεία. Αυτό όμως οφείλεται στη σωστή επιλογή που έκανε των άμεσων συνεργατών του και στην ομόθυμη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και ενεργών πολιτών. Είμαστε σίγουροι ότι και στον αθλητισμό της πόλης θα δρέψει ανάλογες δάφνες αν εμπιστευτεί τα μαζικά ιστορικά σωματεία και τους ενεργούς πολίτες, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αθλούμενη νεολαία μας. Αν δώσει τέλος σε επαμφοτερίζουσες πολιτικές και προχωρήσει με θάρρος στην κάθαρση του χώρου. Να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Θα είμαστε μαζί του.

Υποσημείωση: Η προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε καθιερώσει να δίνουν τα σωματεία ένα συμβολικό τίμημα 200€ τομ χρόνο για τη χρήση των γηπέδων. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Παπαμιχαήλ προτίθεται να προτείνει τον διπλασιασμό του (400€/έτος). Αναρωτιόμαστε κατά πόσο το ποσόν των 2.500€ που θα συγκεντρώνει ανά έτος ο ΠΑΟΔΑΠ θα βοηθήσει τον αθλητισμό της πόλης. Η δωρεάν παραχώρηση των χώρων για να αθλείται η νεολαία μας είναι όντως κοινωνική πολιτική, το “χαράτσι” των 400€ τι είναι;                              

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet