Μηδενισμός και… βροχή καταγγελιών από την ΚΑΠ
Αθλητισμός

Μηδενισμός και… βροχή καταγγελιών από την ΚΑΠ

Σοβαρές καταγγελίες κατά της ΕΟΚ για αλλοίωση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας κάνει η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τον μηδενισμό της ομάδας ανδρών του σωματείου στον νικηφόρο αγώνα της 12/10 με τον Κ.Ο. Χολαργού. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Με την 5568/29-10-2014 απόφασή της, η Ε.Ε. της ΕΟΚ μηδένισε την ομάδα ανδρών του σωματείου μας στον νικηφόρο αγώνα της 12ης Οκτωβρίου 2014 με τον Κ.Ο. ΧΟΛΑΡΓΟΥ, με διάτρητο σκεπτικό και νομικούς ακροβατισμούς, αγνοώντας τα πραγματικά γεγονότα και αλλοιώνοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής είναι σωματείο που δεν εμπλέκεται και δεν συμμετέχει σε παρασκηνιακές συναλλαγές που αποσκοπούν σε διαιτητική ή διοικητική «εύνοια», ούτε σε κρυφές συμφωνίες διαπλοκής, γιατί έχει αθλητικό ήθος και πιστεύει ότι οι αγώνες κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι «στα χαρτιά». Σέβεται τους κανονισμούς και απαιτεί να ερμηνεύονται σωστά και να εφαρμόζονται προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι επιλεκτικά και κατά το δοκούν κάποιων που έχουν την ευχέρεια πρόσβασης στη λήψη των αποφάσεων.

Κλείσαμε επομένως τα αφτιά μας στα μηνύματα που μετέφεραν κάποιοι από το γειτονικό σωματείο να τα «βρούμε» με απλή κατακύρωση του αγώνα υπέρ τους, γιατί διαφορετικά η ποινή μας θα ήταν ο μηδενισμός και επί πλέον σε περίπτωση προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ θα έχουμε το ανελέητο κυνηγητό της ΕΟΚ και της διαιτησίας στο υπόλοιπο πρωτάθλημα. Ας μας εξηγήσουν οι έγκριτοι νομικοί της ΕΟΚ ποια είναι η παράβαση. Πλαστοπροσωπία ή αντικανονική συμμετοχή; Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτε από τα δύο δεν ευσταθεί.

Ο αγωνιζόμενος Μαρίνος είναι νόμιμος αθλητής και προσκομίσθηκε το δελτίο του χωρίς να αμφισβητηθεί. Ο αναγραφόμενος Κεφαλάς, τραυματίας επί 2μηνο με πατερίτσες, δηλώθηκε αρμοδίως στον κομισάριο ότι θα καθίσει στον πάγκο για στατιστικά και έτσι σημειώθηκε στο πίσω μέρος του Φύλλου Αγώνα με την υπόμνησή μας να διορθωθεί η λάθος εγγραφή του στη 12άδα με το νούμερο δέκα. Η σημειώτρια διόρθωσε τον αριθμό σε 18 (του Μαρίνου) και ξέχασε!!! να διορθώσει το όνομα. Δηλαδή ο ίδιος αθλητής φαίνεται στο Φ.Α. και ως παίκτης και ως πάγκος.

Αυτή είναι επομένως η ανύπαρκτη παράβαση του σωματείου μας η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην αμέλεια του κομισάριου του Α διαιτητή κατά τον Κανονισμό, αλλά και της σημειώτριας, η οποία αγνόησε τις διευκρινήσεις μας πριν την έναρξη του αγώνα (η σημειώτρια είναι υπάλληλος των κεντρικών γραφείων της ΕΟΚ!!!).

Δυστυχώς, με την εξοντωτική, μεροληπτική και απαράδεκτη στο νομικό σκέλος απόφαση της ΕΟΚ επιβραβεύονται σωματεία που μπορούν ανενόχλητα να δέρνουν στον αγωνιστικό χώρο, οι έφοροί τους να πετούν καρέκλες στους διαιτητές, να μετατρέπουν τον αγώνα σε ρινγκ, ο προπονητής τους να βρίζει κατά τη διάρκεια του αγώνα παίκτες της αντίπαλης ομάδας χωρίς να του γίνεται καν παρατήρηση και πολλά άλλα, τα οποία το φίλαθλο κοινό είχε την ευχέρεια να «απολαύσει» από video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και σχεδόν σε όλα τα αθλητικά sites.

Και όμως οι αξιότιμοι κύριοι της Επιτροπής Πρωταθλήματος, παρά τις οχλήσεις, τον διασυρμό του αθλήματος και εντέλει την έγγραφη καταγγελία μας, ασχολήθηκαν μόνο με το παράπτωμα του εφόρου ώστε να μην υποστεί το πραστατευόμενο σωματείο τις αγωνιστικές συνέπειες από την τιμωρία όλων των παικτών του, όπως ρητά και αυστηρά προβλέπει ο Κανονισμός. Είναι απορίας άξιον πώς όλα αυτά τα άθλια επεισόδια δεν τα είδαν οι διαιτητές, ο κομισάριος, ο παρατηρητής, οι αστυνομικές αρχές και οι αδέκαστοι «ισόβιοι» έμπειροι παράγοντες της Επιτροπής Πρωταθλήματος. Προφανώς βλέπουν όταν θέλουν.

Η ανοχή όμως στα φαινόμενα αυτά έχει και τα όριά της. Είμαστε στη δυσάρεστη θέση τις επόμενες ημέρες να δημοσιοποιήσουμε τη συνομιλία που είχαν παράγοντες του Σωματείου μας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γολέμη ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι αν στο φύλλο αγώνα αναγράφεται ο αθλητής (της υποτιθέμενης πλαστοπροσωπείας) ότι έχει δηλωθεί στον πάγκο για στατιστικά, είναι βέβαιος για την αθωότητά μας και η υπόθεση θα κλείσει χωρίς συνέπειες, αναγνωρίζοντας ότι το σφάλμα δεν ήταν δικό μας. Από τη συνομιλία και τη μετέπειτα εξέλιξη είναι βέβαιο ότι ο κ. Γολέμης μας παραπληροφόρησε και είπε ψέμματα.

Από τη δημοσιοποίηση της όλης συζήτησης για άλλα άσχετα με το θέμα γεγονότα (όπως η σχέση με συγκεκριμένα σωματεία, ο χλευασμός και οι μειωτικοί χαρακτηρισμοί προέδρου μεγάλου ιστορικού σωματείου κ.ά.) είναι βέβαιο ότι θα παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας. Οι απόψεις αυτές είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα του προέδρου. Ο κ. Γολέμης, αν έχει στοιχειώδη ευθιξία, θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί. Είχε δε την απερισκεψία, παρά το ότι προέδρευσε της Επιτροπής, να υπογράψει την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΟΚ, είναι δηλαδή εισηγητής και αποφασίζων.

Ο έτερος της Επιτροπής κ. Αλεξόπουλος, δεδηλωμένος φίλος του Κ.Ο. ΧΟΛΑΡΓΟΥ (είναι αυτός που προκλητικά πέρυσι παρέκαμψε την κλήρωση για τα διαθέσιμα γήπεδα του Final 4 των U22 και όρισε αυθαίρετα το κλειστό του Χολαργού) κατά τη διάρκεια ακρόασης των απόψεων των σωματείων, αντί να ερωτά όπως προβλέπεται, εξέφραζε μόνο απόψεις και σχόλια επιβαρυντικά για το σωματείο μας.

Τη συμπεριφορά του Σωματείου Κ.Ο. ΧΟΛΑΡΓΟΥ ας τη κρίνει το αθλητικό κοινό και ας ασχοληθούν επιτέλους οι αρμόδιοι. Προς τον κ. Τούτουζα ιδιαιτέρως συστήναμε στο μέλλον να διοχετεύει την αθλητική του δραστηριότητα σε δράσεις που εξυπηρετούν το «ευ αγωνίζεσθαι» και προάγουν το άθλημα. Είναι λυπηρό, στο όνομα και στον βωμό του σωματειακού συμφέροντος, να αμαυρώνεται η προσωπική και οικογενειακή του καταξίωση από συμπεριφορές φίλων του και φήμες για παρεμβάσεις, που έμμεσα επιβραβεύουν τον χουλιγκανισμό και την ατιμωρησία.

Η ΚΑΠ, σεβόμενη τις αρχές της, θα προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), όπου θα διεκδικήσει την πλήρη δικαίωσή της. Δεν μας κάμπτουν οι απειλές. Καλούμε όλα τα υγιή σωματεία και τους παράγοντες του αθλητισμού να σταθούν στο πλευρό μας, γιατί πρέπει να αντιληφθούν ότι η μάχη γίνεται κυρίως για την εξυγίανση του αθλητισμού. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής για τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα μας και τους οπαδούς μας που στα δύσκολα είναι μαζί μας.

                            Για το Δ.Σ.

  Ο πρόεδρος                   Ο γενικός γραμματέας

 Γ. Οικονόμου                   Π. Καρδαράς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet