Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κινήσεις διοίκησης Ζορμπά για το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων ερήμην των παρατάξεων
Αθλητισμός

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Κινήσεις διοίκησης Ζορμπά για το Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων ερήμην των παρατάξεων

Η παράταξη Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η διοίκηση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά «υπέβαλε πρόταση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη σχεδίαση του Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια, ερήμην των δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων».

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, τονίζει ότι «θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις για κατάθεση κοινής εφικτής και ουσιαστικής πρότασης για το αθλητικό κέντρο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή είχε προειδοποιήσει έγκαιρα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες για φαινόμενα θεσμικής εκτροπής, αλαζονείας, αυταρχισμού και παραβίασης της νομιμότητας στον Δήμο μας. Αυτή τη συμπεριφορά την καλλιέργησαν και την επέβαλαν με τη βοήθεια και την ανοχή κάποιων παρατάξεων που μας έκριναν υπερβολικούς στην κριτική μας και ψήφιζαν τα πάντα. Τώρα άργησαν μεν, αλλά ευτυχώς το κατάλαβαν.

Η διοίκηση Ζορμπά έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν επιθυμεί τη συναίνεση και αυτό φάνηκε χαρακτηριστικά σε πολλές περιπτώσεις όπως στον προϋπολογισμό. Στο θέμα, όμως, της σχεδίασης του αθλητικού κέντρου στα Πευκάκια ξεπέρασε κάθε όριο. Με ακραίο εξωθεσμικό τρόπο και με εμπλοκή «συγγενών και κουμπάρων» υπέβαλε πρόταση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ερήμην των δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων, καταπατώντας στην πράξη τις πρόσφατες βαρύγδουπες εξαγγελίες του περί διαβούλευσης.

Άνθρωποι του περιβάλλοντος του δημάρχου χωρίς υπηρεσιακή ιδιότητα και αρμοδιότητα, αλωνίζουν στις υπηρεσίες, υπόσχονται, δίνουν εντολές και προαναγγέλλουν αποφάσεις και επιλογές για πρόσωπα και πράγματα. Αυτή η αντίληψη που υποδηλώνει και βαθύτατη άγνοια για το πώς διοικούνται οι Δήμοι και ποια είναι τα όρια της δικαιοδοσίας τους, επιχειρείται να επενδυθεί με νομιμοφάνεια και να προσλάβει θεσμικά χαρακτηριστικά με την υποβολή πρότασης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Πρόταση που δεν ταυτίζεται με τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα «σκαριφήματα του ποδαριού» που είχε παρουσιάσει ως μελέτες για να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτών.

Για ένα σοβαρό πρόγραμμα που χρόνια περιμένει η πόλη και θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο διαπαραταξιακής ουσιαστικής διαβούλευσης, προτίμησε πάλι να αυτοσχεδιάσει χωρίς συναίνεση, χωρίς πυξίδα, χωρίς προοπτική. Ετοιμάζει μάλιστα φιέστα στον Δημόκριτο για να πανηγυρίσει, ενώ όπως ομολογεί αναζητεί τη χρηματοδότηση!!!

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις για κατάθεση κοινής εφικτής και ουσιαστικής πρότασης για το αθλητικό κέντρο στα Πευκάκια, που θα αποτελέσει τη βάση σχεδιασμού της προμελέτης, μετά από δημόσια διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους.

Ο αθλητισμός είναι πολύ σοβαρό θέμα για να ταλαιπωρείται από τις παλινωδίες Ζορμπά που το χειρίζεται ως οικογενειακή του υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet