Πενταπλασιάστηκε ο ΕΝΦΙΑ του ΠΑΟΔΑΠ!
Αθλητισμός

Πενταπλασιάστηκε ο ΕΝΦΙΑ του ΠΑΟΔΑΠ!

ΕΝΦΙΑ σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καλείται να καταβάλλει ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Αυτό αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 5 Ιουλίου 2016, οπότε και συζητήθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου για το 2016.

Σωτήρης Παπαμιχαήλ
Σωτήρης Παπαμιχαήλ

Μάλιστα, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα για το ταμείο του Οργανισμού, εάν ο πρόεδρός του, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, δεν είχε μεσολαβήσει -όπως είπε- στην Εφορία, προκειμένου να μειωθεί ο αρχικός «εξωπραγματικός» επανυπολογισμός του φόρου.

Εύλογα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, θέλησε να μάθει πώς προέκυψε η σχετική αύξηση και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν. Ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ, χωρίς ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις απαντήσεις του, δεσμευόμενος να δώσει πλήρη εικόνα όταν θα μελετήσει πλήρως τον σχετικό φάκελο που έχει ολοκληρωθεί. Από τις απαντήσεις, πάντως, συνάγεται ότι υπήρξαν ελλείψεις στον σχετικό φάκελο με τα ακίνητα του Νομικού Προσώπου, οι οποίες όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος αποκαταστάθηκαν, ενώ κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στον τρόπο υπολογισμό του φόρου, σχετικά με το ποια ακίνητα απαλλάσσονται  και ποια όχι.

Βέβαια, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθεί να πληρώσει ο ΠΑΟΔΑΠ εκτινάσσεται από τα 1.500 ευρώ σε περίπου 6.000 έως 7.000 ευρώ. Γι’ αυτό και στην επιμονή του κ. Α. Γκιζιώτη για το εάν υπάρχουν ευθύνες, ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ απάντησε ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες για τον μη σωστό υπολογισμό του φόρου».

Και οι γνωστές… γκρίνιες

Όπως συμβαίνει πάντοτε στη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στον ΠΑΟΔΑΠ και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έλειψαν τα παράπονα συμβούλων για τον «τρόπο διοίκησης» του Νομικού Προσώπου.

Ανδρέας Γκιζιώτης
Ανδρέας Γκιζιώτης

Την αρχή έκανε ο κ. Α. Γκιζιώτης ο οποίος, επικαλούμενος πληροφόρηση μέλους της παράταξής του που συμμετέχει στο Δ.Σ. του Ν.Π., υποστήριξε ότι συνεχίζεται το πρόβλημα με τη μη ύπαρξη εισηγήσεων για τα θέματα που συζητούνται στον Οργανισμό.

Ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ απάντησε ότι «με βάση τη διαθεσιμότητα του προσωπικού και την εμπειρία που διαθέτει» είναι ικανοποιημένος από τη «ροή των εισηγήσεων», προσθέτοντας ότι ορισμένα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ «αρέσκονται σε μη εποικοδομητική κριτική».

Το σχόλιό του προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να επικρίνει -για πολλοστή φορά- τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ, υπενθυμίζοντας στο Σώμα την επιστολή παραίτησης από το Δ.Σ. του Οργανισμού μέλους της παράταξης Φυσάει Κόντρα, την οποία και χαρακτήρισε ως «μνημείο» σε ό,τι αφορά τον τρόπο διοίκησης Νομικών Προσώπων δήμων.

Ο κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ δεν άφησε ασχολίαστη την παρέμβαση του τέως δημάρχου, τονίζοντας ότι η επιστολή στην  οποία αναφέρεται «δεν στρέφεται κατά του Σωτ. Παπαμιχαήλ, αλλά είναι προσβλητική για τον ΠΑΟΔΑΠ και τον Δήμο», προσθέτοντας ότι ο συντάκτης της ανέφερε πως «έχει καλύτερα πράγματα να κάνει από το να χάνει τον χρόνο του συμμετέχοντας σε Δ.Σ. Νομικών Προσώπων του Δήμου».

Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, η φράση που είχε χρησιμοποιηθεί στη σχετική επιστολή παραίτησης, την οποία υπέγραφε συλλογικά η δημοτική κίνηση Φυσάει Κόντρα (Φυσάει Κόντρα: Παραίτηση από το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ και καταγγελίες), ήταν η εξής:

«Ως εκ τούτου αποφασίσαμε ότι δεν έχει πια κανένα νόημα η συμμετοχή σε ένα Δ.Σ. στο οποίο συστηματικά σαμποτάρεται η συλλογική λειτουργία και ισότιμη συμμετοχή και έκφραση θέσης όλων των μελών του. Προτιμούμε να επενδύσουμε τον, ούτως ή άλλως, περιορισμένο χρόνο μας σε ουσιωδέστερα πράγματα για τον λαό της Αγίας Παρασκευής, δηλαδή στο κίνημα, στις μαζικές και συλλογικές διεκδικήσεις και στην πάλη για καλυτέρευση της ζωής μας». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet