Στις 7 Μαΐου ο 4ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής
Αθλητισμός

Στις 7 Μαΐου ο 4ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί ο «4ος Δρόμος Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2017», στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) διοργανώνουν αγώνα τριών διαδρομών (14 χλμ. για ενήλικες, 1 χλμ. για μαθητές δημοτικών σχολείων, 5 χλμ. για μαθητές γυμνασίων, λυκείων σχολείων και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας), με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής, καθώς και μια ανοιχτή κατηγορία για όσους επιθυμούν να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και μόνο, με ελεύθερο τερματισμό. Στον αγώνα των 14 χλμ. η διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος της διεξάγεται σε χαραγμένη διαδρομή στον Υμηττό.

Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον αγώνα θα είναι δωρεάν.

Ο αγώνας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων), με τη συνδρομή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής και την υποστήριξη της Ομάδας Αθλητών Μαραθωνίου Αθηνών «ORAMA».

Η συγκεκριμένη διοργάνωση διεξάγεται για τέταρτη φορά και αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής, έχοντας, όπως ενημερώνει ο Δήμος, ως κύριους στόχους την προώθηση του μαζικού αθλητισμού σε όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας των ατόμων, καθώς επίσης την προστασία και ανάδειξη της οικολογικής και αθλητικής αξίας του Υμηττού.

Εκτός από την αθλητική του διάσταση, ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Όποιος επιθυμεί (συμμετέχων ή θεατής) μπορεί να προσφέρει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Μαγειρείου του Δήμου, για τη στήριξη πολιτών του Δήμου. Τα προϊόντα μπορούν να παραδίδονται είτε με την παραλαβή του φακέλου στους συμμετέχοντες (chip, αριθμός, κ.λπ.) από τη Γραμματεία, είτε κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα στους ειδικούς συλλέκτες τροφίμων που θα έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Η διατήρηση και ενίσχυση της πλούσιας αθλητικής δραστηριότητας στην πόλη μας, μέσα από τα προγράμματα του Δήμου, τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους, αποτελεί διαρκή προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής και προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους/ες .

»Ταυτόχρονη, και εξίσου σημαντική προτεραιότητά μας, αποτελεί η προστασία και ανάδειξη της υψηλής αισθητικής, οικολογικής και αθλητικής αξίας του Υμηττού, του βουνού μας, που είναι αναντικατάστατη πηγή ζωής, χαράς, άθλησης και υγείας.

»Σας περιμένουμε λοιπόν, με ιδιαίτερη χαρά, όλους/ες στον φετινό “4ο Δρόμο Ζωής Δήμου Αγίας Παρασκευής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό 2017”».

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, επισήμανε: «Ο Υμηττός είναι πράσινο ορόσημο. Η αποτελεσματική προστασία του περνά και μέσα από δράσεις, που αναδεικνύουν την υψηλή αισθητική και περιβαλλοντική αξία του. Ο “Δρόμος Ζωής – Αναδεικνύοντας τον Υμηττό”, ο οποίος διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από τον Δήμο και τον ΠΑΟΔΑΠ, με την πλούσια συμμετοχή του, αποτελεί μια σημαντική –όχι τη μόνη– δράση όλης της Αγίας Παρασκευής υπέρ του Υμηττού».

Ο αγώνας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Coca Cola Τρία Έψιλον και του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, με τη σημαντική συμβολή του Στρατηγείου Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) και του 1ου & 3ου Συστήματος Ελλήνων Προσκόπων Αγίας Παρασκευής.

Ο Δήμος καλεί λοιπόν σε μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα.

Εγγραφές πραγματοποιούνται online.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται το site του Δήμου Αγίας Παρασκευής ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία του ΠΑΟΔΑΠ καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6002223.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet