Ο ΓΣΑΠ παίζει για το… τρίποντο ζωής
Αθλητισμός

Ο ΓΣΑΠ παίζει για το… τρίποντο ζωής

Με 40 χρόνια προσφοράς στον γυναικείο Αθλητισμό, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (ΓΣΑΠ) μεριμνά και για την πρόληψη υγείας των γυναικών διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δράση μαστογραφικού ελέγχου τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016.

Με τον ίδιο σκοπό, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων γυναικών του ΓΣΑΠ και του Ολυμπιακού ΟΣΦΠ.

ΓΣΑΠ και Ολυμπιακός παίζουν για το «τρίποντο της ζωής», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται σε σποτ που δημιούργησε ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή των παικτριών της ομάδας γυναικών.

https://youtu.be/CsQq_UJzaTs?t=10

Πληροφορίες για τις δράσεις
Μαστογραφικός έλεγχος

Ο  δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες της πόλης θα πραγματοποιηθεί από την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, από τις 9:00 έως τις 17:00, στο δημαρχείο Αγίας Παρασκευής (Λεφ. Μεσογείων 415-417).

Τα ραντεβού θα κλείνονται από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου:

  • 210 6000998 (Δημoτικό Ιατρείο Κοντοπεύκου).
  • 210 6547700 (Δημοτικό Ιατρείο Τσακού).

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις:

  • Γυναίκες, κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου του μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά την περίοδο).
Φιλικός αγώνας ΓΣΑΠ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ

Φιλικός αγώνας ΓΣΑΠ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠΣτις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΓΣΑΠ, θα διεξαχθεί  φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας μπάσκετ γυναικών του ΓΣΑΠ και της πρωταθλήτριας ομάδας του Ολυμπιακού ΣΦΠ, αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τον κ. Ε. Φιλόπουλο, πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Λίγα λόγια από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Παρ΄ όλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητά της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης, που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet