Ανακοίνωση Δήμου Αγ. Παρασκευής για τα έργα ανάπλασης στην οδό Κύπρου
Ποιότητα Ζωής

Ανακοίνωση Δήμου Αγ. Παρασκευής για τα έργα ανάπλασης στην οδό Κύπρου

Έως το τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Κύπρου στην Αγία Παρασκευή, όπως ενημερώνουν τους κατοίκους με ανακοίνωσή τους ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη.

Αναφορικά με παράπονα κατοίκων για τη διπλή κατεύθυνση αυτοκινήτων στην οδό έπειτα από την ανάπλαση, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος εξηγούν ότι δεν δύναται να γίνει αλλαγή στην κυκλοφοριακή αυτή ρύθμιση πριν την ολοκλήρωση του έργου, καθώς οποιαδήποτε παρέμβαση στη μελέτη «μπορεί να επιφέρει μέχρι και την απένταξη του έργου από τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ», όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Θέμα: Εργασίες ανάπλασης στην οδό Κύπρου και χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση οδών και δημιουργία ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής».

Αγαπητοί κάτοικοι της οδού Κύπρου,

Στη γειτονιά σας εδώ και μερικές βδομάδες πραγματοποιούνται εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση οδών και δημιουργία ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Αγίας Παρασκευής», που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Κύπρου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκσκαφής και των ρυμοτομήσεων ακολουθούν οι σκυροδετήσεις που θα διαρκέσουν περίπου είκοσι μέρες. Επομένως ο δρόμος αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ως το τέλος του Μαρτίου. Σε ό,τι αφορά την οδό Σουλίου, οι εργασίες ολοκληρώνονται (απομένουν οι ασφαλτοστρώσεις) οπότε το φανάρι θα ανοίξει και ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το αργότερο ως το τέλος αυτής της εβδομάδος. Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν τοποθετηθεί και όλοι οι κυβόλιθοι.

Οι εργασίες εκτελούνται βάσει κυκλοφοριακής μελέτης του ΥΠΕΧΩΔΕ η οποία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2008 (αριθμός απόφασης 216/08) και στην οποία για την οδό Κύπρου (στο τμήμα της από Σουλίου ως Χαλανδρίου) προβλέφθηκε μονής κατεύθυνσης λωρίδα κίνησης ποδηλάτων, διπλή κατεύθυνση κίνησης αυτοκινήτων και διπλή παρόδια στάθμευση.

Μετά από πολλά παράπονα κατοίκων της περιοχής που δεχτήκαμε στον Δήμο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Τεχνική Υπηρεσία απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής με το υπ΄ αριθμ. 1308/16-01-15 έγγραφό της ζητώντας την τροποποίηση των μελετών και τη μονοδρόμηση της οδού Κύπρου. Παρά το εύλογο του αιτήματος μας, αυτό απορρίφθηκε με το υπ΄ αριθμ. 10963/2-2-15 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής γιατί η εφαρμογή ή μη της ψηφισμένης και εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης είναι δεσμευτική και ενδεχόμενη αλλοίωσή της μπορεί να επιφέρει μέχρι και την απένταξη του έργου από τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Συνεπώς το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί όπως μελετήθηκε, εγκρίθηκε και ψηφίστηκε. Μόνο μετά την ολοκλήρωσή του θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην αλλαγή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες και εμπίπτουν στα όρια του έργου της ανάπλασης με σταθερή επιθυμία της δημοτικής αρχής να παραμείνει μονόδρομος η οδός Κύπρου.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και ζητάμε την κατανόησή σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet